---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 tips för bättre svartvita bilder i Lightroom

Jag älskar svartvita bilder. De blir tydligare för mig och former och konturer som jag ser när jag fotograferar framträder ibland tydligare.

Att göra en bild svartvit är dock inte det samma som att bara dra ner färgmättnaden. I dagens avsnitt ger jag dig 3 tips på hur du kan förbättra dina svartvita bilder.

Ta en titt på bilderna på blogginlägget. Det är först en färgbild och därefter tre olika versioner av svartvita varianter. En svartvit bild kan se ut på många olika sätt trots att den utgår från en och samma färgbild.

Är du prenumerant på nyhetsbrevet så har du fått en länk till färgbilden. Ladda ner den och gör din version av den i svartvitt. Ladda därefter upp den på Györffy Foto forum så kan vi enkelt jämföra.

Hur brukar du göra när du konverterar till svartvitt? Gör du som jag eller har du någon annan teknik? Kommentera gärna!

Inlagt 2017-11-15 19:25 | Läst 9347 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Det mycket korta svaret: Konverterar i "Silver Efex Pro2" eller i "Tonality". För närvarande "Acros" direkt i Fuji X100F. Med vänliga hälsningar från Erik / DK."


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det mycket korta svaret:
Konverterar i "Silver Efex Pro2" eller i "Tonality". För närvarande "Acros" direkt i Fuji X100F.
Med vänliga hälsningar från Erik / DK.
Svar från pgy   2017-11-15 21:37
Acros med Rödfilter är min favvo...

Det finns många sätt att konvertera till svartvitt. Silver Efex Pro är helt klart lysande. Jag har aldrig testat Tonality.
Erik Madsen   2017-11-15 21:56
Tonalitet är ett slags motsvarighet till Silveren och sedan plug-in för "Apples Photos". Det var Silveren i Apples "Aperture". Ett av de starka verktyg som Silveren har är "Control Point" -verktyget, jag kendte det från Nikons bildredigerare, som hade den från NIK-programvaran. Så i dag är det mest "Tonalty" när jag konverterar.
//Erik//