---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 supertips i Lightroom som du måste kunna

Lightroom innehåller mer funktionalitet än vad man kanske tror. Det är också lätt att jobba som man alltid har gjort och trampa runt i samma fotspår. Det gör i alla fall jag.

I dagens avsnitt ger jag 5 tips som jag verkligen älskar själv och som kanske kan få dig att testa något nytt.

I dagens avsnitt tittar jag på saker som jag verkligen älskar i Lightroom och som jag tycker att alla som jobbar i Lightroom bör känna till. Testa dessa och se hur de fungerar för dig!

Det finns så klar tusen saker som jag skulle kunna inkludera i den här listan och har du andra saker som du vill komplettera med så lägg det i kommentaren nedan.

Inlagt 2017-11-27 10:30 | Läst 14618 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Intressanta tips och erkänner att jag helt missat tips 2-5. Kul att kunna utnyttja dem nu.

Har en fråga kring Presets. Använder det inte så mycket för jag har fått för mig att den enskilda bilden ändå kan avvika i sina grundnivåer så att effekten av en Preset kan 'sticka iväg' om du fattar vad jag menar. Men som du säger ska man inte trampa runt i vanor om de är fel.

Om vi talar om grundmoment för justering så hag jag följt råd för 'basic adjustment' i en Lynda.com-utbildning. Den avsåg att först ställa alla basnivåer korrekt. Antingen få RGB likvärdiga i helt neutralt vitt/grått (inte i skugga eller varm solljus) eller gå på den relation RGB i hudtoner som upplevs naturlig. Därefter ser jag till att inget vitt parti (som inte är reflex) är mer än 95% och inget svart under 5%. Rådet avser att se till att inget parti blir utfrätt i tryck.

Detta går ju inte att göra till en Preset. Men det är min startpunkt så därför finns den i botten för eventuella andra (som att boosta himmel) justeringar? Jag kanske överdriver och är för rabiat här?