---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 supertips i Lightroom som du måste kunna

Lightroom innehåller mer funktionalitet än vad man kanske tror. Det är också lätt att jobba som man alltid har gjort och trampa runt i samma fotspår. Det gör i alla fall jag.

I dagens avsnitt ger jag 5 tips som jag verkligen älskar själv och som kanske kan få dig att testa något nytt.

I dagens avsnitt tittar jag på saker som jag verkligen älskar i Lightroom och som jag tycker att alla som jobbar i Lightroom bör känna till. Testa dessa och se hur de fungerar för dig!

Det finns så klar tusen saker som jag skulle kunna inkludera i den här listan och har du andra saker som du vill komplettera med så lägg det i kommentaren nedan.

Inlagt 2017-11-27 10:30 | Läst 14176 ggr. | Permalink
Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressanta tips och erkänner att jag helt missat tips 2-5. Kul att kunna utnyttja dem nu.

Har en fråga kring Presets. Använder det inte så mycket för jag har fått för mig att den enskilda bilden ändå kan avvika i sina grundnivåer så att effekten av en Preset kan 'sticka iväg' om du fattar vad jag menar. Men som du säger ska man inte trampa runt i vanor om de är fel.

Om vi talar om grundmoment för justering så hag jag följt råd för 'basic adjustment' i en Lynda.com-utbildning. Den avsåg att först ställa alla basnivåer korrekt. Antingen få RGB likvärdiga i helt neutralt vitt/grått (inte i skugga eller varm solljus) eller gå på den relation RGB i hudtoner som upplevs naturlig. Därefter ser jag till att inget vitt parti (som inte är reflex) är mer än 95% och inget svart under 5%. Rådet avser att se till att inget parti blir utfrätt i tryck.

Detta går ju inte att göra till en Preset. Men det är min startpunkt så därför finns den i botten för eventuella andra (som att boosta himmel) justeringar? Jag kanske överdriver och är för rabiat här?