---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Barnfotografering | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur du enkelt lägger på din signatur på bilder i Photoshop

Det kom en kul fråga på Moderskeppets forum om hur man enkelt kan lägga på sin signatur på en bild i Photoshop. Det mest naturliga är att göra ett makro som löser detta men det luriga med en signatur är placering, storlek och färg. Något som ett makro inte helt enkelt kan klara av.

I dagens avsnitt visar jag på ett bättre sätt för att du enkelt ska kunna placera din signatur med valfri placering, storlek och färg.

Tricket med att lägga på sin signatur utan för mycket knepande och knåpande med makro är att göra sin egen pensel. I dagens avsnitt visar jag hur du superenkelt kan skapa en pensel av din signatur och sen använda den penseln för att placera signaturen i din bild. Storleken och färgen på penseln ändrar du precis som alltid gör när du jobbar med penslar.

Superenkelt!


Inlagt 2017-01-31 09:45 | Läst 9943 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Tack tack
Gun-Inger
Svar från pgy   2017-01-31 14:57
Tack själv!
Och varför skall man förstöra en bild med signatur för
Svar från pgy   2017-02-02 13:45
Haha! Jag gör det inte själv men jag vet att många gärna vill göra det.
jule55   2017-02-02 16:33
enkel
De är min bild å min arbete bakom den
:)
jonas18z   2017-02-03 13:07
De som gör detta lever kvar på 90-talet. Lägg istället in riktigt information i metadata. Vet inte hur många gånger som det missats och man behöver nå en fotograf
Essen   2017-02-03 17:21
Jag använder det för copyrightinformation till bloggar. Det går också att skriva hemligt, sample etc över hela bilden så genom att tänka utanför ramarna kan man nog komma på ännu fler användningsområden.

Mitt problem är att antialising slutat fungera och hittar ingen lösning på det.
Som tur förklararde Aaron Nace det på ett bra sätt, för länge sedan. Din video är nog för dem som inte klarar av engelska. ;)
https://www.youtube.com/watch?v=6KweeZ2opDM
Har själv gjort en logga genom Actions verktyget och kan då via en knapptryckning få fram en logga med förvalt opaticy och skuggeffekt som jag själv även justerar i efterhand beroende på om bilden är mörk eller ljus. Jag noterade det om du väljer en helt svart eller helt vit färg och har stor skiftning i bilden så försvinner ju ena halvan av texten.
Kanske är det mer komplicerat, men det funkar för mig.