---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur du hanterar bilder med STORT dynamiskt omfång i Lightroom

Inte allt för sällan så råkar vi ut för situationer där det dynamiska omfånget är för stort för att kunna hanteras av kameran. Det innebär att vi inte kan få täckning och information i både de ljusaste och de mörkaste delarna av bilden. I alla fall inte med önskad kvalitet.

I dagens avsnitt pratar jag dels kort om hur du löser detta vid fototillfället och dels hur du hanterar det i Lightroom.

För att kunna hantera bilder med stort dynamiskt omgång måste vi gå över och börja jobba med sk. HDR-bilder. HDR står för High Dynamic Range och innebär att en mycket större mängd toner får plats i bilden... Man behöver inte förstå hur det här fungerar eller varför det blir som det blir men vill du veta mer så titta på min kurs om HDR-fotografering på Moderskeppet.se.

HDR hade tidigare ett lite creepy rykte men kom ihåg att HDR inte är lika med skrämmande fula och överarbetade bilder... HDR innebär bara att bilden innehåller långt mycket mer data... That's it.

Inlagt 2017-09-26 13:54 | Läst 6833 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver