---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur man bäst ljusar upp skuggor i Lightroom

Allt som oftast så har vi behov av att ljusa upp och lyfta de mörkare delarna i en bild för att balansera bilden och helt enkelt för att visa mer av det som ligger gömt i skuggorna.

Ett problem som då dyker upp är att kontrasten och ”trycket” i skuggorna försvinner. Det känns lite grått och tråkigt. Lite som en höstdag i oktober…

Det finns dock sätt att lösa detta på. I dagens avsnitt visar jag hur du med justeringspenseln i Lightroom kan få tillbaka lite av det där sk. ”trycket” i skuggorna och på så sätt undvika att det ser grått och redigerat ut.

För dig som är prenumerant så kan du ladda ner bilden i dagens avsnitt och testa på egen hand. Ladda gärna upp din version av bilden på Györffy Foto på Facebook. Hade varit kul att se.

Inlagt 2017-03-27 11:24 | Läst 11652 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Filemen visas inte så bra på mobil (den blir beskuren). Rent allmänt vore det grymt att kunna växla till desktopversion på mobiltelefoner då det passar mig mycket bättre.
Svar från pgy   2017-03-29 13:36
Erik, är det när du tittar på filmen via Fotosidan?
Erik   2017-03-29 18:54
Ja, i rutan som dyker upp.
Efter 20 sekunder börjande jag tröttna, 41 irriterad och 1:11 börjar snacket igen om var bilden är taget så stängde jag av! Snälla gör video kort och rapp ta med det viktigaste och skippa dessa clickbait.
Svar från pgy   2017-03-29 21:21
Tack.

Jag tycker dock det är trevligt när andra berättar så jag kommer fortsätta att göra det när det passar. Dess klipp är inte välredigerade produktioner så det blir lite mer spontant.