Györffy Foto - workshops och utbildningar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Barnfotografering | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bildredigering i Photoshop: Lägg på en realistisk solnedgång

Väldigt ofta när man tar bilder vid solnedgångar så blir man lite besviken när bilderna öppnas på datorn.
All den fina färgen och den varma goa' känslan är borta.

Att bara justera vitbalansen och på så sätt värma upp bilden kan ibland fungera men oftast är den tekniken lite klumpig och resultatet blir bättre men inte helt perfekt.
I det här avsnittet använder jag mig av ett vanligt kurvlager i Photoshop för att värma upp bilden och sen "målar" jag in den varma känslan genom att använde gradient-verktyget på lagermasken. Hmm, det lät väldigt mycket mer komplicerat än vad det är :-)

Bättre att titta på videon tror jag.

<h3>Bildredigering i Photoshop, verklighetstrogen solnedgång</h3>

<h3>Bilderna, före och efter</h3>

<h3>Dela</h3>
Vill du vara med och sprida lite kärlek på jorden så dela inlägget med vänner och fiender. Tack!

Glöm inte heller att prenumerera på Youtube.

Postat 2014-01-25 17:28 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ny kurs på Moderskeppet

Hej och hallå,

Hoppas liver leker och att allt går som det ska. Vinter så det står härliga till. Eller, ja, vinter vet jag inte. Det är snöblask och än så länge har det varit otroligt varmt med plussgrader i princip sen feb. förra året…

Men, vinter brukar innebära att våren nalkas och med det också lite nya kurser på Moderskeppet.
Jag måste erkänna att jag denna gång är mer taggad än någonsin. Vet inte varför. Kanske för att hösten har varit ”för bra” med alldeles för mycket arbete vilket har lett till att inläggen och arbetet på Györffy Fototipshar fått stå tillbaka men att det nu känns som att det vänder. Otroligt skönt och jag vågar nästan lova att det kommer att komma upp en hel del inlägg under den närmaste tiden. Vi får se.

Men åter till Moderskeppet. Jag har idag 3 kurser på deras Guld-lösning och som sagt fler är på gång. Kan inte säga så mycket mer i det här läget. Mest för att inget är bestämt ännu.

Men fram till dess så tänkte jag lite försiktigt rekommendera mina två tidigare kurser.

Fotografera med långa slutartider

Den senaste kursen (och kanske den bästa) är den som handlar om långa slutartider. Jag presenterar 6 olika tekniker som alla har det gemensamt att de förutsätter en lång slutartid. Alltså från kanske 1/8 sek. eller liknande.
Du kan se introduktionsavsnittet gratis utan att vara medlem på Guld.

Klicka bara på bilden nedan.

Allt om HDR

I kursen ”Allt om HDR” går jag igenom allt om HDR :-). Allt från fotograferinen, bildredigering av dina RAW-bilder, tonmappningen samt den ofta bortglömda sista delen som rör färdigställandet.
Precis som med kursen ovan så kan du se intro-avsnittet även om du inte är medlem på Guld.

Vad önskas framöver

Vad tycker du skulle vara intressant att se på Guld-lösning framöver? Har du några önskemål eller idéer så kontakta mig gärna.

Ciao!

Postat 2014-01-19 17:30 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Hur förbättra en horisont i Photoshop

Hej,

Jag har ofta känt att jag inte riktigt får till den reflektion som jag vill ha i tex. en sjö eller liknande när jag har fotograferat. Det finns dock en lösning som ibland kan fungera. I videon visar jag hur man kan skapa en reflektion av en himmel men det samma gäller så klart även andra typer av reflektioner. Bara att testa!!

Postat 2013-02-14 20:44 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hur fotografera långa slutartider med ND-filter

Det är höst. Hösten är kanon. Jag gillar höstar. Himlen är lite mer dramatisk. Solen går ner lite tidigare vilket gör det lättare att fotografera i “rätt” ljus.

I den här filmen har jag varit ute och fotograferat med mitt ND filter. Jag köpte ett B+W från Scandinavian Photo.
Ett ND filter stjäler ljus. Var är det bra för kan man undra. Mycket ljus är väl att föredra. Ja, normalt sett är det så men med ett ND filter på objektivet så får du möjligheter att skapa en annan typ av bilder som du annars inte skulle få.
Ett ND filter ger nämligen längre slutartider. Kolla in filmen så får du veta mer.

I nästa avsnitt så ska jag redigera en av bilderna i Lightroom och i Photoshop. Missa inte det.

Postat 2012-11-17 16:39 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

HDR --- på ett enkelt sätt

Hej,

Efter två avsnitt med bildkritik så tänkte jag nu återkomma till något lite mer praktiskt :-) . HDR (High Dynamic Range) är en fotostil som jag aldrig riktigt har fastnat för. De flesta HDR-bilder ser och blir för extrema för min smak.
De få gånger jag själv har provat så har det inte blivit så bra.

För några dar sedan så stannade jag till vid en kyrka där jag ska fotografera ett bröllop om några veckor. Det slog mig då att jag kanske skulle ge HDR en chans till. Jag riggade kameran på mitt stativ och “brände av” 5 bilder med olika exponering. Ni hittar bilderna lite längre ner.

Väl hemma igen så gjorde jag en HDR-bild av dem och redigerade den enkelt i Lightroom 4. Jag blev överraskad över resultatet. Det blev ju bra… :-) Märkligt. Den färdiga bilden ser ni här.

Postat 2012-07-31 14:07 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa