Györffy Foto - workshops och utbildningar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hur skicka bilder från kamera till iPad


Hej,

Det är en kall vinterdag idag. Blåsigt, fuktigt och -3. Brrr. Bara att gå ut är en utmaning.
Bättre då att sitta inne och förkovra sig… Ta en kopp te och efter att du har sett dagens video så beställ dig ett Eyefi SD kort. Vill du leta runt efter billigaste butik så gör det här.

Jag tycker att Eye-Fi’s lösning för att skicka bilder mellan din kamera och iPad/iPhone/dator/Android grunka är mycket intressant. Idag är det vanligast att man med hjälp av en kabel kopplar kameran mot tex. en dator men jag är övertygad om att inom en snar framtid är det trådlöst som gäller. För att det ska bli attraktivt så kanske överföringshastigeten måste öka.
Kopplar du kameran mot din dator så kan du skicka RAW-bilderna direkt och då krävs bra hastigheter.

I videon så pratar jag om hur det hela fungerar. Jag kommer i mitten av feb. att fotografera en musiker, Jens och min plan är att använda mig av iPad’en för att verifiera komposition och idéer med Jens. Exponeringen bedömer jag fortfarande helst via kamerans histogram.

Här hittar ni länkar till Eye-Fi. Kolla om din kamera fungerar. Här hittar ni installationsanvisningar.

I nästa avsnitt kommer jag att titta mer på hur du kan använda dig av din iPad för att redigera och skicka bilder. Missa inte det….

Mer om Peter Györffy
Peter Györffy på Google+ Györffy Fototips på Facebook Peter Györffy Fine Art

©Peter Györffy

Fototips, Lightroom, Photoshop, utbildningar, workshops, fotografering för nybörjare, bildbehandling, DVD kurs. arbetsflöde, Lightroom redigering, RAW, RAW-bild, redigering, bildkritik, bildanalys, utrustning, tester, album, album design, foto, fotografering
Postat 2012-01-29 20:37 | Läst 4736 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lightroom 4 – nyheter i framkalla

Hej på er,

Som ni alla vet vid det här laget så kommer en ny version av Lightroom ut inom vad jag hoppas kort tid. Jag har laddat ner den första beta-versionen och har i den här videon tittat lite närmare på två verktyg eller funktioner där vi kommer att få se ganska stor och bra förändringar i version 4 jämfört med version 3.

Det gäller dels att kunna justera och styra vitbalansen lokalt i bilden och dels att kunna dra lite hårdare i Klarhetsreglaget utan att få den oönskade bieffekten att det blir mörka halos runt kontrastrika områden.

Hoppas det ger något. Har ni önskemål eller synpunkter så tveka inte utan lägg en kommentar nedan.

LR 3 vs LR 4 - lokalt kontrollera vitbalans

LR 3 vs LR 4 - lokalt kontrollera vitbalans

LR 3 vs LR 4 - klarhet

LR 3 vs. LR 4 - klahet = 100%

Postat 2012-01-18 15:18 | Läst 3414 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lightroom 4 - en första titt

Hej,

Då var det äntligen dags för en ny Lightroom version. Version 4 finns redo att laddas ner här.
Vid en första anblick verkar inte mycket ha hänt men min känsla efter att ha testat i några timmar är att det finns en hel del förbättringar under ytan. De ändringar i Framkalla modulen som jag tar upp i videon tycker jag är kanon. Att i mer detalj kunna styra tonerna är mycket viktigt.

Här har jag listat några ändringar till som jag tycker är värda att nämna:

- Korrektur på Skärmen. Detta finns tillgängligt i Framkallamodulen och den tillåter dig att simulera vilka färger som tex. kommer att skrivas ut rätt eller vilka färger som kommer att se rätt ut vid en export till jpg.

- DNG förbättringar/förändringar. Möjlighet att skapa en lite preview vid importen av bilder. Denna preview ska göra att du nu kan öppna dina DNG bilder snabbare i Framkallamodulen. Det finns nu också möjlighet att konvertera sina DNG filer så de blir packade och att du därmed också blir av med information. Kanske inget jag själv kommer att använda men kanske funkar det för någon.

- Eposta bilder. Det finns nu en inbyggd funktion för att eposta bilder direkt från Lightroom.

- Zoom. Du kan nu zooma ut bilden till 1/16 del. Bra nu när vi får fler och fler pixlar i kamerorna.

- Skriv ut. Du kan i LR 4 justera intensiteten och kontrasten vid utskrift.

Ok, det var det viktigaste. Har jag missat något så lägg en kommentar. Ha det bra och här kommer videon. Gillar du det så dela med dig till andra och ger den gärna en tumme upp.

Postat 2012-01-11 09:54 | Läst 3706 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera