Györffy Foto - workshops och utbildningar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bildredigering i Photoshop: Lägg på en realistisk solnedgång

Väldigt ofta när man tar bilder vid solnedgångar så blir man lite besviken när bilderna öppnas på datorn.
All den fina färgen och den varma goa' känslan är borta.

Att bara justera vitbalansen och på så sätt värma upp bilden kan ibland fungera men oftast är den tekniken lite klumpig och resultatet blir bättre men inte helt perfekt.
I det här avsnittet använder jag mig av ett vanligt kurvlager i Photoshop för att värma upp bilden och sen "målar" jag in den varma känslan genom att använde gradient-verktyget på lagermasken. Hmm, det lät väldigt mycket mer komplicerat än vad det är :-)

Bättre att titta på videon tror jag.

<h3>Bildredigering i Photoshop, verklighetstrogen solnedgång</h3>

<h3>Bilderna, före och efter</h3>

<h3>Dela</h3>
Vill du vara med och sprida lite kärlek på jorden så dela inlägget med vänner och fiender. Tack!

Glöm inte heller att prenumerera på Youtube.

Postat 2014-01-25 17:28 | Läst 4621 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Ny kurs på Moderskeppet

Hej och hallå,

Hoppas liver leker och att allt går som det ska. Vinter så det står härliga till. Eller, ja, vinter vet jag inte. Det är snöblask och än så länge har det varit otroligt varmt med plussgrader i princip sen feb. förra året…

Men, vinter brukar innebära att våren nalkas och med det också lite nya kurser på Moderskeppet.
Jag måste erkänna att jag denna gång är mer taggad än någonsin. Vet inte varför. Kanske för att hösten har varit ”för bra” med alldeles för mycket arbete vilket har lett till att inläggen och arbetet på Györffy Fototipshar fått stå tillbaka men att det nu känns som att det vänder. Otroligt skönt och jag vågar nästan lova att det kommer att komma upp en hel del inlägg under den närmaste tiden. Vi får se.

Men åter till Moderskeppet. Jag har idag 3 kurser på deras Guld-lösning och som sagt fler är på gång. Kan inte säga så mycket mer i det här läget. Mest för att inget är bestämt ännu.

Men fram till dess så tänkte jag lite försiktigt rekommendera mina två tidigare kurser.

Fotografera med långa slutartider

Den senaste kursen (och kanske den bästa) är den som handlar om långa slutartider. Jag presenterar 6 olika tekniker som alla har det gemensamt att de förutsätter en lång slutartid. Alltså från kanske 1/8 sek. eller liknande.
Du kan se introduktionsavsnittet gratis utan att vara medlem på Guld.

Klicka bara på bilden nedan.

Allt om HDR

I kursen ”Allt om HDR” går jag igenom allt om HDR :-). Allt från fotograferinen, bildredigering av dina RAW-bilder, tonmappningen samt den ofta bortglömda sista delen som rör färdigställandet.
Precis som med kursen ovan så kan du se intro-avsnittet även om du inte är medlem på Guld.

Vad önskas framöver

Vad tycker du skulle vara intressant att se på Guld-lösning framöver? Har du några önskemål eller idéer så kontakta mig gärna.

Ciao!

Postat 2014-01-19 17:30 | Läst 4371 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera