Györffy Foto - workshops och utbildningar

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Barnfotografering | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förbättra dina himlar med intervallmask i Lightroom Classic

Med den nya funktionen intervallmask har vi nu enormt fina möjligheter att redigera och framförallt styra hur en lokal justering ska påverka bilden.

I dagens inlägg visar jag hur du kan använda intervallmask för att förstärka en himmel!

Det finns två varianter av intervallmask. En som fungerar med färg och en som fungerar med luminans - alltså hur ljusa tonerna är. I just det här exemplet använder jag färg-läget för att åstadkomma det jag är ute efter.

I dagens avsnitt redigerar jag en bild från Panama City. Bilden är tagen med en Fujifilm X-T20 från hotellets frukostservering om jag kommer ihåg rätt.

Jag gillar bilden och tycker om den. Visst, ljuset skulle kunna vara aningen bättre men kompositionen är finfin och jag ska printa bilden riktigt stort tänkte jag.

Som medlem på Györffy Foto (gratis) så kan du ladda ner bilden och redigera den på egen hand. Gör det och ladda sen upp den på forumet så kan vi diskutera olika versioner.

 

Postat 2018-02-21 10:29 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

BenQ PD3200U, test och erfarenheter efter 3 veckor

Är detta den perfekta skärmen för oss som jobbar med bild och video? Efter att ha använt BenQ PD3200U som BenQ var vänliga nog att skicka över till mig i några veckor kan jag nu sammanfatta mina intryck och vad jag egentligen tycker!

Att BenQ PD3200U är en ruskigt bra skärm det råder det inget tvivel om. Skärmen är robust, har extremt mycket möjligheter för att koppla in diverse prylar samt att den har en superbra bildkvalitet.

Att den sen dessutom har en 4K upplösning gör inte saken sämre.

På inet.se hittar du skärmen här. Den lite enklare modellen hittar du här (detta är inte några affiliatlänkar).

Vilken skärm jobbar du själv med? 32″ eller mindre? Det finns faktiskt större men det är inget jag strävar efter i det här läget…

Postat 2018-02-14 10:12 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera