---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Barnfotografering | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redigera och förbättra en motljusbild i Lightroom

Har du följt mig ett tag så vet du att jag gillar motljusbilder. Det är något speciellt över dem som jag gillar. Tror det är den där känslan av att bilderna är lite lättare, luftigare och softare.

Det kan dock vara ganska tufft att redigera en motljusbild. De blir lätt lite väl kontrastlösa och ”fattiga”. De går dock att lösa med lite smarta knep i Lightroom. Jag pratade en del om detta på min föreläsning på Fotomässan och fick en hel del kommentarer om det i efterhand.
I dagens avsnitt visar jag på ett kanontrick du kan använda dig av för att lyfta dina motljusbilder på ett par sekunder. 

Gillar du avsnittet så ge det gärna en tumme upp i Youtube. Vill du vara riktigt vänlig så ge gärna en kommentar nedan!

Tack!

Inlagt 2017-02-09 10:10 | Läst 9341 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket pedagogiskt beskrivning av flödet.

Gärna fler sådana här smarta tips!
Svar från pgy   2017-02-10 08:31
Tack! Något specifikt jag ska ta upp så bara säg till!
Väldigt bra beskrivet! Första klippet jag ser med dig men jag ska se till att kolla på fler! En fundering bara, dina presets, var hittar man dem?
Svar från pgy   2017-02-10 08:33
Tack, tack!

Mina presets hittar du på gyorffyfoto.se/shop.
Inte alls säker på att den "fixade" bilden är bättre än originalet - bortsett från att soptunnan är borta.........
Tycker att originalet duger gott - kameran har gjort ett bra jobb med exponeringen!
Svar från pgy   2017-02-10 08:45
Tycker också att org. är bra.

Vet inte om jag säger det i videon men bilden är tagen i manuellt läge. Hade jag tagit den med någon typ av automatik hade den troligtvis blivit kraftigt underexponerad.
Tycker det var ett bra tips med "motljustricket". Spännande också att vi ser olika möjligheter i bilden. Finns det en möjlighet att få låna RAW-filen?

/Ulf
Svar från pgy   2017-02-10 08:47
Absolut. Bara starta en prenumeration på mitt nyhetsbrev. Då får du en länk som går till alla bilder som du kan ladda ner och testa.
Abe Normal   2017-02-12 02:15
Tack för den, du har inte en visningsbild upplagd någonstans, kollade på 500px :) Fin bild tycker jag och kul se dina redigeringar.
Jag tycker det är en smaksak faktiskt. Jag skulle acceptera båda bilderna, men vill man då ha lite mer motljus, lite mer sol i bilden är den senare bäst. Ett bra tips är det i alla fall.
Svar från pgy   2017-02-11 10:11
Ja, men precis. Den behandlade bilden är ju ganska varm och det kan jag tänka mig inte är allas "cup of tea"...
När man vill se en tutorial om hur man fixar motljusbilder så vill jag inte höras om Portugals klipp gärna ner denna till det vensebtliga