---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Redigering i Lightroom, bron i Porto

För några dagar sedan försökte jag mig på att göra en live-sändning hemifrån men det fungerade inte. Internet-uppkopplingen är helt enkelt för svajig.

Istället så spelade jag in ett avsnitt där jag redigerar bilden och lägger upp det som ett vanligt blogginlägg istället. Gillar bilden och tycker att resultatet blev bra! Vad tycker du? Är du prenumerant så ladda ner bilden – den kommer via mail – och testa själv. Hade varit kul att se hur just din version ser ut. Hur hade du ex. löst utmaningen med det nedre vänstra hörnet?

Jag gillar verkligen bilder med lite dis. De får gärna vara tagna i motljus då blir det kanon. Just den här bilden har några problem och när jag tog bilden så försökte jag att hitta en så ren och enkel förgrund som möjligt men helt bra gick det inte att få det.

Bilden är tagen från hotellets balkong så jag hade begränsat med möjligheter att röra mig.

Inlagt 2017-05-04 09:30 | Läst 9849 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Peter, tack för Dina pedagogiska program. Jag tycker dock att bildtonen efter Din behandling blev för varm, så att morgonstämningen försvinner, i alla fall i min värld. Var någonstans kan jag ladda ned orginalbilden för att testa min egen bearbetning?
Svar från pgy   2017-05-05 20:47
Hej Wolfgang,

Supertack för kommentaren. Jag kan vara beredd att hålla med :-) Jag kan inte bestämma mig om jag tog i för mycket eller ej...

Prenumerera på nyhetsbrevet (öppna valfritt blogginlägg på gyorffyfoto.se) så kommer ett mail med länk till bilden.

/P
Nu har jag inte sett videon. Bara sett på bilden högst upp, Själva redigeringen verkar ju vara ok. Men tyvärr tycker jag att schabraket längst ner i vänstra hörnet förstör helheten. Och eftersom jag själv inte är mycket för att klona bort eller in saker i en bild så går det nog inte att göra så mycket.
Svar från pgy   2017-05-05 20:49
Håller med om att det inte är helt klockrent nere till vänster. Stod dock på en smal, smal balkong och kunde inte gör så mycket annat. Jag gillar dock bilden trots allt.

/P
Ser bra ut. Jämför man med originalbilden i början av filmen, så tycker jag den färdiga bilden funkar mycket bättre vad gäller beskärning och exponering och färgton. Skön bild! Efter beskärningen så tycker jag inte att schabraket ned till vänster stör, och du blev av med nåt i högra hörnet upptill, som var störande.
Svar från pgy   2017-05-05 20:50
Tack!

Håller med om att det är en "skön bild" :-)

/P
2017-05-14 15:15   Åsa Lovén
Gillar verkligen slutresultatet och tycker att vänsterkantens nedre del ger en balans i bilden. Tack för en pedagogisk visning!
Svar från pgy   2017-05-14 17:00
Härligt och tack själv!