---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Györffy Foto.se | Fine art printstudio | Premium | Moderskeppet
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vad är nytt i nya Classic 7.3?


Alltid lika kul när det dyker upp en ny version av Lightroom, Photoshop eller för den delen Luminar. Den här gången är det Lightroom Classic (och CC faktiskt) som har fått sig en uppdatering.

Adobe utlovar prestandaförbättringar, omplacering av reglage och funktioner.

Det egentligen enda nya är prestandaförbättringarna. De båda övriga nyheterna är egentligen mest kosmetiska och bidrar inte med något egentligt värde…

Men, det är alltid bra med uppdateringar och det är kul att se att det blir bättre. Det enda som oroar mig en aning är att nya Classic verkar dra lite mer resurser av datorn och är det så är det så klart inte bra men det kan lika väl vara min dator som fick temporärt fnatt.

Nåväl. Ta en titt på videon och se vad du tycker!

Inlagt 2018-04-05 08:46 | Läst 11248 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Bra genomgång. Profiler är en mycket användbar funktion.
Noterar att du inte har nämnt möjligheten att styra hur mycket av en profil man vill applicera. Det finns en slider till det.
Svar från pgy   2018-04-06 16:48
Tack.

Ja, att tona ner eller upp en profil gäller bara för de mer "artistiska" profilerna längst ner. Jag pratade inte om dem överhuvudtaget. Men, bra kommentar. Ska ta upp det senare.
För mig pendlar Lightrooms cpu användning när jag inte gör något men Lightroom aktiv mellan 0-1%.
Svar från pgy   2018-04-06 16:49
Mitt LR har lugnar sig. Beror kanske på ansiktsigenkänningen som Per nämner.
CPU användningen verkar i vissa fall vara kopplad till att ansiktsigenkänningen aktiverades i.o.m. uppdateringen. Ifall man har onormalt hög processoranvändning så kan de vara värt det att åtminstone kolla ifall den slagits på utan att man vet om det.
Svar från pgy   2018-04-06 16:49
Japp. Kan ha varit problemet.
Är det bara för mig som spot removal buggar i nya LR?
Svar från pgy   2018-04-08 22:11
Har inte testat men jag har hört om många som har problem med både det ena och det andra,så det kan mycket väl stämma...
En sak som jag gillar i nya versionen är när jag vill använda en preset på en bild i framkalla-modulen så förvisas effekten på den "stora" bilden och inte bara i den lilla tumnageln i menyn. Nu syns effekten direkt när jag drar muspekaren över de olika presetsvarianterna och det blir mycket lättare att avgöra vilken preset jag vill applicera. Stort plus!
Svar från pgy   2018-04-08 22:12
Japp. Toppen!