Sälja foto, men priset då ??

Den sista månaderna har jag fått flera förfrågningar om jag säljer mina foto. Jag har svarat att de får dom gärna..Sen har tiden gått och nu börjar folk återkomma och fråga om priset. Å vad i jösses namn tar man ut för pris på sina egna foto ?? De flesta är ungefär 30x40 eller 24x30. Jag har ingen aning och dessutom tvivlar jag ju ändå på om mina foto är så pass bra, trots bevis att jag nu fått förfrågningar på att sälja och då ska jag klara av att sätta pris på dom. Jag har ett antal köpare och nu måste jag bestämma mig för ett pris. Jag var inne på en sida på nätet ang priser, men där stog ju massa olika..så jag fattade inte mö av det. Någon vänlig själ som kan komma med förslag ?? Ska nu stråla av glädje och stålthet å förhoppningsvis  inse att jag tar en del bra foto !!! Ha det gött / Helen

Inlagt 2011-03-16 21:38 | Läst 1858 ggr. | Permalink(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Grattis får jag först o främst säga:-)
Men priser.. Ja det är ju fruktansvärt svårt?! För inte vill man punga ur en fattig stackare hans sista kronor heller? Inte för jag har någon egentlig erfarenhet av det själv, men fick ett erbjudande nyss om att sälja en bild för första gången på det sättet, men har inte fått svar ännu från firman.. så det gick kanske inte igenom. Det var för dyrt helt enkelt. Men jag anser att om ett företag skall få rättigheterna att använda en bild till sin marknadsföring i ett år så är det värt en del.

Svenska fotografers förbund http://www.sfoto.se/ har en del bra riktlinjer du kan gå igenom. Just vad bilden skall användas till är ju inte minst viktigt..
Om det är till privatpersoner eller i yrkesverksamhet? Och isåfall hur länge kommer bilden visas och i hur stor upplaga... som sagt gå in där tycker jag om du inte redan gjort det, de ger svar på tal:-)

Mvh Anna
Svar från Helen Gustavsson   2011-03-17 07:51
Anna ! Tack för du tog dig tid och skrev dina rader och ska kolla upp den sidan du skrev om. De är inte lätt ang priser, detta är privatpersoner som vill köpa foto. Från att inte ens haft tanken att få sålt något foto, så kommer beställning på beställning helt plötsligt och de är ju skitkul..
Nä får kolla in sidan du skrev om och ha det gött / Helen
Hej! Jag skickade min prislista som jag har skrivit till din mail, hoppas den kan vara till någon hjälp! :)
Mvh Lina
Svar från Helen Gustavsson   2011-03-17 21:42
Lina ! Tack för de, ska genast titta på den och se om vi tänkt lika Jag har räknat och funderat lite så ska bli kul att jämföra. Ha det gött så hör jag av mig / Helen