En inblick i mitt fotografiska liv.

Det här med att ställa klockan och komma upp...

...har jag svårt för. Sen om det beror på mitt treskiftsarbete eller om jag bara är morgontrött vet jag inte. Men igår så gjorde jag båda, ställde klockan och kom upp alltså. Jag begav mig ut i skogen för att se om jag kunde få något roligt på bild. Upptäckte snart att jag nog borde ha ställt klockan ännu tidigare, då ljuset denna årstid snabbt blir för hårt. Nåja, kom ju iväg i alla fall. Nedan kommer resultatet:

Hittade ganska snart en utflugen lappuggleunge...

...och alldeles straxt därefter en av dess förälder.

Det hände inte så mycket hos ugglorna på den stunden jag var hos dem. De tittade lite lojt. gäspade och sov(fler än jag som är morgontrötta tydligen). De struntade blankt i att det stod en fotograf där som ville ha lite action. Så efter en stund så knatade jag tillbaka mot bilen. Hade hört och sett flera stora flockar med korsnäbb flugit över och tänkt att det skulle vara kul att få en sådan på bild.

Och vips så satt det en där framför mig, och jag tror det var en ungfågel av större korsnäbb(rätta mig gärna om jag har fel)

En törnskatehanne mötte jag också på min väg mot bilen

Väl framme vid bilen så flödade svetten, av med lite kläder och in i bilen och mot hemmet. Sakta åkandes genom skogen så såg jag och hörde all sköns fåglar, såg massa fjärilar bl.a annat en makaonfjäril som inte ville sätta sig för fotografering. Såg en orre i vägkanten som lyfte och flög en bit in i skogen. Precis innan jag når riksvägen så flyger det upp ett gäng kycklingar i skogskanten och jag lyckades få en bild från bilen på dess mor.

Tjädermamman

Tänk vad man går miste om när man ligger och drar sig på mornarna, kan starkt rekommendera alla morgontrötta att ta åtminstone en sådan här morgon på försommaren. Och jag lovar att det laddar batterierna mer än att det gör att ligga och dra sig.

Det var allt för denna gång!

Hej so long!

//Hasse

Inlagt 2014-06-11 13:07 | Läst 3635 ggr. | Permalink
Det var ju värt att gå upp tidigt! Fina bilder :-)
Svar från hermelin 2014-06-11 13:18
Undrar jag vad man missat alla andra mornar när man legat och snusat? Tack för kommentaren, Claes!

Mvh Hasse
Hej Hasse !
Finns det ingen som kan knuffa dig ur sängen ? Nej, jag känner igen det där. Är fruktansvärt morgontrött så jag brukar komma ut när solen börjat värma för mycket. Satt hela dagen vid tretåiga i går och inte en bild blev bra. Otroligt hårt ljus, boet i skugga och solbelyst bakom. En liten filmsnutt får duga i övrigt skitbilder. Hörde en hökuggla flera gånger men kunde inte hitta den. Får undersöka i morgon.
Du ser ut att ha haft en bra mycket bättre dag. Det måste vara fint att veta var lappugglan finns. Ungarna är oemotståndliga verkligen. Korsnäbben lika fin den. Fint träd sitter den i också.
Ha en bra dag !
Sten
Svar från hermelin 2014-06-12 00:18
Det bästa är att inte lägga sig när man skall upp! :)

Ja, korsnäbben satte sig verkligen i ett perfekt träd. Lappugglorna är jag glad över att ha inpå "knuten". Dagen var helt kanon och gav mersmak.

Ska upp på skogen och kolla en sparvugglehäckning på lördag. Men jag tror jag kan vara för sent ute, men det visar sig.

Tack för fin kommentar!

//Hasse
Väldans fina bilder så tur att du kom upp!
Svar från hermelin 2014-06-12 00:19
Tackar så mycket, Dan!

Mvh Hasse
Härlig läsning och fina bilder! Sista bilden är nog de finaste om jag får välja :)

Det är definitivt värt att gå upp tidigt. Som du skrev så blir ljuset hårt ganska tidigt så det gäller att vara ute i god tid.
Jag fotograferar en del vildsvin och då gäller det att vara ute väldigt tidigt för att ha chans å se dem :)
Svar från hermelin 2014-06-12 00:23
Riktat foto på vildsvin har jag inte gett mig på ännu, även om jag lyckats att fått några på bild ändå. Brukar se rätt ofta när jag är ute och far efter ugglorna. Tackar för den fina kommentaren och bilden på tjäderhönan blev dagen överaskningsbild(den enda skarpa på henne dessutom).

Mvh Hasse
Och det blev lön för mödan..härliga rutor..
Mv/G
Svar från hermelin 2014-06-12 00:25
Tackar! Ja, och i morgon blir det upp i ottan igen. Det dök upp en jungfrutrana hemma ikväll medans jag var på jobbet(så klart). Ska ut och kolla om den blivit kvar.

Mvh Hasse
Tjusiga morgon bilder Hasse.
Säg till nästa gång du skall upp tidigt så sms väcker jag dig =O) =O)
Ha det gött.
// Tommy
Svar från hermelin 2014-06-13 00:15
Ja du Tommy, du är ju bra på att väcka. :D

Tack för fin kommentar!

Mvh Hasse