Hermelins äventyr

En inblick i mitt fotografiska liv.

Det här med att ställa klockan och komma upp...

...har jag svårt för. Sen om det beror på mitt treskiftsarbete eller om jag bara är morgontrött vet jag inte. Men igår så gjorde jag båda, ställde klockan och kom upp alltså. Jag begav mig ut i skogen för att se om jag kunde få något roligt på bild. Upptäckte snart att jag nog borde ha ställt klockan ännu tidigare, då ljuset denna årstid snabbt blir för hårt. Nåja, kom ju iväg i alla fall. Nedan kommer resultatet:

Hittade ganska snart en utflugen lappuggleunge...

...och alldeles straxt därefter en av dess förälder.

Det hände inte så mycket hos ugglorna på den stunden jag var hos dem. De tittade lite lojt. gäspade och sov(fler än jag som är morgontrötta tydligen). De struntade blankt i att det stod en fotograf där som ville ha lite action. Så efter en stund så knatade jag tillbaka mot bilen. Hade hört och sett flera stora flockar med korsnäbb flugit över och tänkt att det skulle vara kul att få en sådan på bild.

Och vips så satt det en där framför mig, och jag tror det var en ungfågel av större korsnäbb(rätta mig gärna om jag har fel)

En törnskatehanne mötte jag också på min väg mot bilen

Väl framme vid bilen så flödade svetten, av med lite kläder och in i bilen och mot hemmet. Sakta åkandes genom skogen så såg jag och hörde all sköns fåglar, såg massa fjärilar bl.a annat en makaonfjäril som inte ville sätta sig för fotografering. Såg en orre i vägkanten som lyfte och flög en bit in i skogen. Precis innan jag når riksvägen så flyger det upp ett gäng kycklingar i skogskanten och jag lyckades få en bild från bilen på dess mor.

Tjädermamman

Tänk vad man går miste om när man ligger och drar sig på mornarna, kan starkt rekommendera alla morgontrötta att ta åtminstone en sådan här morgon på försommaren. Och jag lovar att det laddar batterierna mer än att det gör att ligga och dra sig.

Det var allt för denna gång!

Hej so long!

//Hasse

Postat 2014-06-11 13:07 | Läst 4317 ggr. | Permalink | Kommentarer (6) | Kommentera