Hermelins äventyr

En inblick i mitt fotografiska liv.

Sparvugglor

Sen i somras har jag haft turen att möta sparvugglor ett antal gånger. Man blir lika glad varje gång de dyker upp. Det började i juni då jag fått tips om en häckning i ett naturligt bohål, väntade in i det längsta innan jag besökte stället för att inte störa för mycket. Åkte på vinst och förlust dit en gång och hoppades att de skulle vara kvar i bohålet och mycket riktigt så var det i sista stund jag kom dit(ungarna hade lämnat boet två dagar senare).

Kommer inte farsan med käk nån gång!

Fast food delievery

Bäst att kolla läget innan man drar ut på jakt igen

I oktober så var det dags för nästa möte. Var ute och åkte och passerade ett ställe där jag träffat på sparvuggla för några år sedan. Stannade och gick en sväng med hunden och visslade lite sparvuggleläten utan att riktigt tro på att jag skulle få något svar, men ack vad jag bedrog mig. Det tog inte två minuter förens en sparvuggla satt i en grantopp och ropade. Ivrigt påjagad av diverse småfåglar var den och jag fick ha den hos mig en bra stund och jag fick några fina bilder.

Mesarna gillar inte att ha sparvugglan nära inpå

Senaste tiden har jag träffat på två sparvugglor inte allt för långt från vårt hem och det har varit härliga dagar när de varit med på noterna. På juldagen så var en av dem fantastiskt samarbetsvillig och jag kände inte förens jag var i bilen att jag hade hållit på att förfrysa mina fingrar. 

Juldagssparven i startgroparna

I morgon är det fågelräknartävling i Närkes Ornitologiska Förening och jag hoppas på att någon av "mina" sparvugglor ska visa sig när vi är ute och tävlar. 

Allt för denna gången!

Hej, hej!

Postat 2015-01-02 23:26 | Läst 3685 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera