En inblick i mitt fotografiska liv.

Long time no see

Har jagat sparvugglor ett bra tag nu, men det var länge sedan jag träffade på någon. Nu på morgonen hade jag i alla fall lite tur i min jakt. Var mycket fågel i farten denna morgon, bl.a både större och mindre korsnäbb. Det är härligt att avsluta nattjobbveckan med en sådan här morgon.

Nu går jag och lägger mig!

Natti, natti!

Inlagt 2014-02-14 11:47 | Läst 2355 ggr. | Permalink
Riktigt fin bild! Grattis!
Svar från hermelin 2014-02-14 15:56
Tack ska du ha, Christer!

Mvh Hasse
Härlig bild på sparvugglan, kul att tagit med miljön runt om också.

Daniel
Svar från hermelin 2014-02-14 15:57
Tack för fin kommentar!

Mvh Hasse
Mysigt bild! Gillar att du har låtit miljön runt ugglan ta plats så man ser den i sitt sammanhang. Fina toner, alldeles lagom dovt och mystiskt :)

Trevlig helg!
/L
Svar från hermelin 2014-02-14 15:59
Det var lite skumt i skogen i morse och det ville jag återskapa. Nackdelen med det dova ljuset i skogen är de långa slutartiderna, så det var inte så många skarpa bilder jag fick med mig hem denna gång. Och stativet låg naturligtvis kvar i bilen. Tack för kommentaren!

Mvh Hasse
1kej 2014-02-15 11:35
Handhållet alltså? Då får jag ge en extra eloge :)
Kul att du lyckades fånga den. Visslade du på den ? / Hans
Svar från hermelin 2014-02-14 16:13
Jo, den är invisslad. Ska hålla en uggleguidning i området i mars och det kändes bra att jag lyckades få fram en. Ska ut och lyssna efter pärluggla någon natt i området också, har inte rapporterats någon därifrån sedan åttiotalet, men jag har en känsla av att det inte är någon som skådar där längre. Tack för kommentaren, Hans!

Mvh Hasse
Lucky lucky you.En härlig bild fick du på ugglan oxå.Du verkar bo i rena uggleparadiset eller så har du inbyggd hökblick eller vansinnigt bra glasögon.Undra sa flundra när turen kommer till mig.
Mvh Kicki
Svar från hermelin 2014-02-14 16:22
Ja, jag kände mig lycklig. I år har det varit svårt med ugglorna tycker jag, har bara hört kattugglor vid ett par tillfällen. Sparvugglorna har jag missat på de säkra ställena alla andra lyckats få kontakt med dem, så det kändes skönt med en alldeles egen sparvis på mina "hemmamarker". Apropå glasögon så sumpade jag dem i skogen idag så jag fick gå tillbaka i mina spår och hittade dem efter ett tag. Men råkade tappa dem igen, och det upptäckte jag när jag skulle kolla gpsen då jag irrat i cirklar en stund och inte hade en aning om åt vilket håll vägen låg. Men nu har jag ytterligare en anledning att åka tillbaka. ;)

Tack för fin kommentar Kicki och lycka till med dina ugglor. Man får vara lite envis!

Mvh Hasse
Härlig bild Hasse.
Den ser lite ny vaken ut eller är den skräckslagen över att få se en fotograf i skogen =O)
Smartare att köpa nya glasögon först så du ser och sen åka ut och leta efter dom gammla eller skit i dom.
// Tommy
Svar från hermelin 2014-02-14 23:05
Hade ett par reservare i handskfacket i bilen, så det var lugnt. Men man ska inte skräpa ned i naturen, så det blir att åka tillbaka och gå skallgång. Tack för kommentaren, Tommy!

Mvh Hasse