En inblick i mitt fotografiska liv.

Rariteter i farten

Idag har jag sett och fotograferat en fågel som jag nog trodde att jag aldrig skulle få se och då i mitt eget landskap. Brandkronad kungsfågel dök upp hemma hos Benny Fredriksson och ännu roligare var att det var Benny som var med och fångade och ringmärkte Sveriges första exemplar vid Ottenby fågelstation den 2:a maj 1959. Bilderna blev väl inte några höjdare, men man ser ju vad det är i alla fall.

En spännande tid har vi framför oss och i morgon skall jag hålla i en ugglesafari och hoppas innerligt på att blåsten ger sig och vi får en fin kväll och att det blir stjärnklart.

Mvh Hasse

Inlagt 2014-03-15 19:51 | Läst 2006 ggr. | Permalink
Det är en fin liten fågel. Jag har haft nöjet att se och fota den i Transylvanien, Rumänien. /Frode
Svar från hermelin 2014-03-15 21:06
Ja, lite av en drömfågel har det varit. Den finns ju mer frekvent i Skåne och jag har nog tänkt varje gång jag varit där att jag ska försöka leta på den. Men det har ju såklart inte blivit av. Tack för kommentaren, Frode!

Mvh Hasse
Även om det inte alltid är perfekt så är det kul att få dokumentera en ny art. Tycker bilderna mycket väl duger.
Sten
Svar från hermelin 2014-03-15 22:01
Jag är mer än nöjd med dagens skådande, hade inte några förväntningar på varken fågel eller bilder när grannen kom och sa att vi skulle "dra". Tack för kommentaren!

Mvh Hasse
Trevlig med nya arter och bara man lyckas få fångat dom på bild så är lyckan stor.
Lycka till med ugglesafarit.Synd jag bor så långt bort.Låter vansinnigt kul.
Mvh Kicki
Svar från hermelin 2014-03-15 23:20
Tackar! Får se om det blir några ugglor i mossen i morgon. Ugglor kan vara nyckfulla.

Mvh Hasse
Fantastisk liten fågel och vilket namn sen "Brandkronad Kungsfågel"! Bara namnet inbjuder ju till att man vill se den i verkligheten, få förunnat, bra fotat! Tack för att jag fick se den!
hälsn
Kjell
Svar från hermelin 2014-03-16 12:34
Och tack för den fina kommentaren, Kjell! Hoppas att du får se en i verkligheten någon gång.

Mvh Hasse
Kanon fina art bilder på pippin
Skall ge mig upp och se om man kan få den på bild i dag
och jag ser fram imot ugglesafarin i kväll

/ / Tommy
Svar från hermelin 2014-03-16 12:40
Tack, Tommy! Slutar det bara blåsa och blir klart till kvällen så kan vi få en fantastisk kväll i skogen. Vi får säkert se massa andra djur också. :)

Mvh Hasse
Verkligen underbart nu när det börjar "röra" på sig i naturen! I förrgår återvände Trana, Kanadagäss, Tofsvipor och Sångsvan till mina trakter och jag känner glädjen bubbla i bröstet! Ha en bra dag! Yvonne
Svar från hermelin 2014-03-16 12:41
Man riktigt känner hur energin kommer tillbaka efter denna dystra vinter. Tack för kommentaren, Yvonne!

Mvh Hasse