En inblick i mitt fotografiska liv.

Sparvugglor

Sen i somras har jag haft turen att möta sparvugglor ett antal gånger. Man blir lika glad varje gång de dyker upp. Det började i juni då jag fått tips om en häckning i ett naturligt bohål, väntade in i det längsta innan jag besökte stället för att inte störa för mycket. Åkte på vinst och förlust dit en gång och hoppades att de skulle vara kvar i bohålet och mycket riktigt så var det i sista stund jag kom dit(ungarna hade lämnat boet två dagar senare).

Kommer inte farsan med käk nån gång!

Fast food delievery

Bäst att kolla läget innan man drar ut på jakt igen

I oktober så var det dags för nästa möte. Var ute och åkte och passerade ett ställe där jag träffat på sparvuggla för några år sedan. Stannade och gick en sväng med hunden och visslade lite sparvuggleläten utan att riktigt tro på att jag skulle få något svar, men ack vad jag bedrog mig. Det tog inte två minuter förens en sparvuggla satt i en grantopp och ropade. Ivrigt påjagad av diverse småfåglar var den och jag fick ha den hos mig en bra stund och jag fick några fina bilder.

Mesarna gillar inte att ha sparvugglan nära inpå

Senaste tiden har jag träffat på två sparvugglor inte allt för långt från vårt hem och det har varit härliga dagar när de varit med på noterna. På juldagen så var en av dem fantastiskt samarbetsvillig och jag kände inte förens jag var i bilen att jag hade hållit på att förfrysa mina fingrar. 

Juldagssparven i startgroparna

I morgon är det fågelräknartävling i Närkes Ornitologiska Förening och jag hoppas på att någon av "mina" sparvugglor ska visa sig när vi är ute och tävlar. 

Allt för denna gången!

Hej, hej!

Inlagt 2015-01-02 23:26 | Läst 3566 ggr. | Permalink
Jättefina bilder. Ugglan är min favoritfågel. Den ser vad andra inte ser.

Mvh
Svar från hermelin 2015-01-03 21:10
Tusen tack för kommentaren, Christian!

Mvh Hasse
Läckra bilder Hasse och lycka till och hoppas ni står som vinnare i år med
// Tommy
Svar från hermelin 2015-01-03 21:11
Tack, Tommy! Vi kom "bara" trea! Men det var skönt att komma på pallen iaf., det var ju 15 lag med. :)

Mvh Hasse
Också en av mina favoriter, som jag träffar på alltför sällan! De trivs ju bäst i äldre granskog, och ekonomiskogsbruket har inte precis gynnat sparvugglan.
- hawk
Svar från hermelin 2015-01-03 21:13
Ja, det moderna skogsbruket är ingen höjdare. Tack för din kommentar, Håkan!

Mvh Hasse
Så fina bilder på den lilla ugglan, fin uggla också.
Svar från hermelin 2015-01-03 21:13
Tack, Margareta!

Mvh Hasse
Fina bilder på en väldigt trevlig fågel! Har kanske sett den 5 gånger i mitt liv, ganska nära dessutom. Den är liten men bjuder på stor upplevelse!
Hälsn!
Svar från hermelin 2015-01-03 21:14
Håller helt med dig där, Jan. Det är nog min favoritfågel nummer ett! tack för din kommentar!

Mvh Hasse
Grattis fina bilder på en härlig uggla,och så är det ju trevligt med en uggla som mest är "i gång" på mornar och kvällar.Jan Lindblad som ju höll på mycket med ugglor skrev att just sparvugglan faktiskt såg sämre än vi människor i mörker.Ha ett bra foto och skådarår Med vänlig hälsning Bosse
Svar från hermelin 2015-01-03 21:19
Den boken har jag och även läst - "I ugglemarker". Han gjorde även en film i samma veva som heter "Ett vildmarksrike" som kan ses på Youtube, rekommenderas starkt. En fantastisk film även om det är lite knaster med, den är ju trots allt från 60-talet. Lars Ekborg är det dessutom som är berättare. Tack för din kommentar, Bosse!

Mvh Hasse
Härliga, krispiga bilder på sparvugglorna! Har aldrig haft turen ännu att stöta på dem i det vilda.
Översta bilden där den kikar ut så nyfiket är min favorit :-) men även de andra bilderna bjuder på fina färger och vass skärpa!

Hälsningar/Kirsten
Svar från hermelin 2015-01-03 21:22
Tusen tack, Kirsten! Hoppas du snart får möta din första sparvuggla. De brukar vara väldigt medgörliga i februari-mars.

Mvh Hasse
Härliga bilder, härliga möten!
Svar från hermelin 2015-01-05 17:36
Tusen tack, Daniel!

Mvh Hasse