Dagen då allt stämde

Ibland stämmer allt. Det kan handla om kemin mellan musiker i ett band, passningarna mellan fotbollsspelare eller kanske känslorna inom en relation.
Idag stämde allt för mig på ett fotografiskt plan. Ljuset var rätt, sinnet lätt, utrustningen välvald och inspirationen på topp.

Jag har som jag tidigare nämnt några gånger väldigt svårt för att fotografera bland folk, men idag ville jag känna av stämningen i stan. Vår, löning och helg är en bra kombination. Det kommer inte att synas så mycket i bilderna här nedan, men det kändes. Och det är det viktiga. Det allmänna tillståndet - mer samhälleligt än privat - fick mig att gå runt och småmysa i flera timmar och därtill fotografera där jag annars inte hade gjort det.

Nu blir det mer bilder och mindre snack. Jag tog hela 37 bilder! Ja, skratta ni bara. Medan en del andra sprutmålar med bilder och verkar ha behov av ett tjog kulsprutemagasin av minneskort så knäpper jag bara av när det är rätt.

Här var det nymålat! Frågan är om lappen verkligen avser den nymålning som syns mest. Klicka på bilderna för att se dem som tänkt, utan fulkompression!

 

Porten till Handelshögskolan har en patina som inte skulle gå att fejka.

 

Stockholms cykelbanor är rätt bra, men hur är det med underhållet egentligen?

 

Och så en "landskapsvy". Jag gillar inte sånt egentligen, men i det mjuka ljuset inbjöd den annars fula vyn från Barnhusbron till ett skott.

 

Lastbilar och bussar har ofta en massa trevliga detaljer som man lätt missar. Ett purpur-eloxerat nav är ju inte fel! :-)

 

Vid St:Eriks ögonsjukhus (på baksidan) försökte jag leka Gerry Johansson. Det gick väl sådär, men jag hade en givande halvtimme när jag på alla möjliga och omöjliga sätt och vis försökte få räta linjer och liv i motiv som egentligen är så fula att man bara vill gå därifrån.

 

Jag älskar containrar! Oavsett om de är nya eller gamla så är de fulla av beslag, linjer, drag och kanske mysigt slitage. Den här verkade vara flång ny.

 

Betong! Ge mig betong och jag ska ge dig ett leende!

 

Hoppsan, nu blev det sådär långt igen:-S Nåväl, utfallet av dagens promenad var ungefär 50% skapliga bilder, vilket får betraktas som mycket bra ur min svårt självkritiska vinkel. Att sen många av er läsare säkert tycker att bilderna suger skiter jag i. :-)

Nu övergår jag till vinylskivelyssning och en skvätt rödvin. Behöver jag förresten tala om vad jag använt för utrustning? Nä, jag tänkte väl det. ZF 35 som vanligt, för nytillkomna läsare;-)

Skål! Nu är det banne mig vår:-)

Inlagt 2010-03-27 20:58 | Läst 4186 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Grymt! Tack för bilderna.
Jag är för trött för att skriva något vettigare ;)
Svar från Makten 2010-03-27 21:21
Tack själv! Jag är för trött också. Det tog två timmar att behandla bilderna trots att det var ganska få:-O Tänkte jag skulle göra det ordentligt.
Skål, om än i Slottskällan Red Ale. En härlig blandning av skönt och fult. Lejonportens patina är vacker, gillar även huset du plåtat från Barnhusbron samt cykelbanan. St Erik och betongen är ju apfula, men kan behöva en kärleksfull uttolkare. Mvh /Matti
Svar från Makten 2010-03-27 21:22
Jag menar det! Dessa fula platser måste ju ha någon som sköter om dem mentalt:-) De är mina barn.

Får kolla in den där alen när tillfälle ges!
Syns att det är Zeissgluggen, den inspirerar dig! Vyn från barnhusbron är faktiskt en höjdare. Delvis kanske tack vare den fenomenala optiken. Och bilden på S:t Eriks sjukhus har du lyckats perfekt med: du har lyckats visa med övertygande kraft hur gräsligt tråkig och bildmässigt ointressant denna byggnad är. :-)

De andra bilderna är också intressanta, men jag gitter inte kommentera mer just nu.
Svar från Makten 2010-03-28 20:49
Tack! Det är inte ofta jag är nöjd själv fullt ut, men vyn över bangården är ju riktigt bra nu när jag tittar på den med lite nyktrare ögon;-)

Gluggen är faktiskt så bra att den fått mig att tänka mer på själva bilden än vad jag gjort förut. Jag VET nämligen att den kommer att leverera exakt den kvalitet jag vill ha:-)
Mer brutalbetong åt folket.. Kul att se så inspirerande bilder igen.
Svar från Makten 2010-03-28 20:49
Kul att få vara inspirerande! :-D
Nu ska jag ta mig tid att kommentera lite mer, det kanske inte blir så mycket vettigare än "snygg bild!" osv, men det är kanske lite uppmuntrande att jag återkommer hela tiden iaf :)

Första bilden:
Först tänkte jag föreslå att du skulle klippa bort den vita kanten, men ändrade mig så snart jag klickat upp bilden i stort format. Lustigt, och snyggt fångat, men nedrigt för målarna.

Andra bilden:
Härliga detaljer! Varenda hack och repa syns verkligen. Mycket snygg port också. Kontrasterna mellan det färglösa svarta och de varma tonerna i trät gör bilden magisk.

Tredje bilden:
Rödmålade cykelbanor har jag aldrig sett förut. Bra idé, då kanske bilisterna håller sig utanför... även om hjulspåren i din bild antyder annat ;)

Fjärde bilden:
Den här fastnade jag vid länge! Huset till vänster är intressant, kul att man ser in lite också. Sen gillar jag spårområdet med sina myriader smådetaljer. Väg-hus-spår-vatten och sedan alla byggnader som försvinner i diset ger verkligen mycket att titta på. Jag skulle kanske velat se lite mer till vänster och nedåt, men det är svårt att veta om det hade blivit bättre utan att veta vad som fanns där.

Femte bilden:
Lastbilschaffisar har ofta smak för mindre diskreta dekorationer också, som airbrushade vargmotiv vid sidodörren t.ex.

Sjätte bilden:
Nu visar jag mig obildad och säger att jag inte har en aning om vem Gerry är (och hinner inte googla just nu) men jag gillar bilden som fasen! Den här och den över spårområdet är solklart favoriter hos mig. Jag gillar när byggnader staplar sig på varandra såhär.

Sjunde bilden:
Jag föredrar de slitna. I industriområdet i uppsala finns ett ganska stort upplag av riktigt slitna men grällt färgade containrar staplade på varandra. Jag blir sugen på att fota dem varje gång jag går förbi, men de står bakom taggtrådsstängsel så de är både lite för långt bort och känns lite olämpliga att fotografera. Men du har nog en poäng i att även de nya har sin charm.

Åttonde bilden:
Det här är nog min tredjeplacering. Jag hade antagligen inte kapat ventilen vid fototillfället, men det fungerar ju utmärkt och bilden blir nog bättre av det extra utrymmet till vänster. Gillar de slitna skyltarna och betongen. Vägen till vänster och barnet ger bilden djup och gör bilden till mer än en trist väggbild, bra tänkt! :)

Jag är imponerad.