Eller tvärtom, ibland.

En bortglömd byggnad är en bra byggnad

Idag var en bra dag. Utan egentlig plan for jag och två vänner med buss ut i en relativt närbelägen förort för att insupa atmosfären av lite lagom nedgånget industriområde. Förhoppningarna var väl inte så höga, men döm om vår förvåning när vi stötte på ett helt sagolikt guldkorn! Ett sånt där som man kan fara 20 mil för att hitta och besöka annars, låg framför oss knappt runt knuten nu.
Blomfotografer, studionissar och andra kan sluta läsa nu, för nu blir det misär och förfall:-)

 Byggnaden ifråga fångade vårt intresse på lite håll, och efter en kringgående rörelse hittade vi ett hål i det omgärdande plåtbeslagna planket, in till skönheten.
Av rent etiska skäl tänker jag inte säga var det ligger eller visa några bilder som avslöjar det, eftersom klottrare och vandaler har en tendens att nosa upp sådant och ta bort det roliga för oss som gillar det äkta förfallet.

Men, nu var vi i alla fall där. Vi banade oss väg genom en becksvart ingång genom pannrummet, som lämnats olåst. Upp för ett par halvtrappor, och sen... (gör dig själv en tjänst och klicka på bilderna för att förstora dem!)

 


Ah! Det kändes som att vara hemma igen. Dessa miljöer är alltid lika fascinerande.
Byggnaden ska rivas förstås, antagligen för bygge av bostäder. Jag har iakttagit den några gånger förut, när jag åkt förbi. Men den har sett svårtillgänglig ut. Så det var extra kul att få se den från insidan:-)

 
Ovan en bänk i något jag skulle gissa är ett laboratorium. Men vad finns bortom den där fina mahognydörren, i den långa korridoren?


Arbetsrum, verkar det som.


I ett sönderslaget badrum var det läge för självporträtt...


Lådan med skruv och andra förnödenheter, som någon samlat på sig, har dragits ut och kommer nog att ligga på golvet tills rivningsmaskinernas skoningslösa käftar gör slutet kort.


Trapphuset mot huvudentrén var förhållandevis oförstört. Don't try this at home!


Det var det! Jag kommer antagligen återvända inom kort med stativ, ficklampa och lite oömmare kläder. Jag har nämligen en känsla av att källaren är ännu härligare;-)

Inlagt 2010-05-13 22:23 | Läst 2263 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Menar ju såklart att det är paintballentusiasterna som förstör för klottrarna... tidigt upp med ungarna :-S ...vi förstör inget"


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Sista bilden gillar jag skarpt.
Pentagonen, tårna utanför stupet o att du befinner dig högst upp på trappan.
Kan vara att jag övertolkar bilder men det är kul att hitta symbolik i dom;-)
Det huset skulle jag med vilja besöka.
Svar från Makten 2010-05-13 23:25
Pentagonen hade jag inte ens tänkt på! Jag såg den, men lade inget som helst värde i dess form, om vi säger så.

Och bilder ska tolkas:-)
Såg mycket trevligt ut! Är också stort fan av dessa miljöer och har ständigt tankarna på någon framtida UE-tripp. Många bra bilder, gillade i synnerhet den första och den fjärde!

Mvh/Peter
Svar från Makten 2010-05-13 23:33
Tack Peter! Jag tycker att man oftast blir så begeistrad att man tar alldeles för många bilder, men här har jag i alla fall försökt begränsa urvalet lite.

Synd att UE-forumet på Flashback är så infekterat, för där har annars förr funnits många ledtrådar till fynd som detta. Det blir nån slags krig mellan UE:arna och klottrarna. Kanske en intressant sak i sig. Man får väl försöka förstå båda. De klottrare jag har mött har varit hur trevliga som helst.
Må du brinna i h****** ;-) Jag tycker det är läskigt med höjder så sista bilden gav mig svindel bara jag tittade på den.
Väldigt snygga bilder! Gött!
Svar från Makten 2010-05-14 12:49
Tack! Knepigt utan stativ, men det gick skapligt:-)
Jasså, är det sånt där ni nosar upp när en annan är inbjuden men inte kan hänga med? ;-)

Hör av dig när du tänker återvända för jag vill med!
Svar från Makten 2010-05-14 12:49
Söndag kanske?
Ja visst är det så... gillar 28dagarsenare lite bättre än flashback... men det är knivigt med diskretionen på båda ställena. Det kan vara vettigt att maila någon man vet varit på ett ställe man är sugen på. Det är svårt när flera grupper har skilda intressen, paintballentusiaster är ju inte heller att förglömma (och du kanske förstör för klottrarna) :-)

Det är baaara vi som inte förstör... hehe

Det är en trevlig blogg du har! /Peter
Svar från Makten 2010-05-14 12:50
Tja, jag har lite svårt att förstå vad man skulle "förstöra" bara genom att fotografera;-) Stället är ju i samma skick när man går därifrån. Vilket knappast gäller klottrare.
Det verkar faktiskt som om folk har varit där i alla fall och klottrat lite och rotat runt. Pentagrammet på bottenvåning av trapphuset får mig att undra om platsen använts för något slags magisk ceremoni.

Jag häpnar alltid över grundligheten i det förfall som snabbt slår klorna i övergivna byggnader.
Svar från Makten 2010-05-14 12:51
Femkanten är nog bara konturerna efter nån slags möbel som stått där, tror jag. Byggnaden har nog stått tom ganska länge, men jag tror det är först nyligen folk har bemödat sig med att kika in.
Snyggt fångat på alla sätt.. Grattis till fyndet. :)
Svar från Makten 2010-05-14 12:52
Tack! Fyndandet får tillskrivas även de två andra som var med, samt ytterligare två för oss okända fotografer som tittade in samtidigt.
Menar ju såklart att det är paintballentusiasterna som förstör för klottrarna... tidigt upp med ungarna :-S

...vi förstör inget
Söndag låter som en god idé! Efter lunch nånstans så är jag på, inklusive ficklampor, diverse skumma blixtar och oömma kläder!
Svar från Makten 2010-05-14 22:23
Check! Då far vi till ****** på söndag;-) Jag tror vi får sällskap av Frank och Niklas som är lite nyfikna på miljön som sådan. Kanske bra modellmaterial också? :-)