Martin Hertsius

Återföreningen av världens bästa band

En helt vanlig torsdagkväll någonstans i Stockholm. Det var väldigt länge sedan vi sågs, men som alltid med nära och goda vänner var allt som vanligt efter bara en liten stund.
Lite mat och pilsner inköptes och sen bar det av för att ta i itu med det förflutna, en gång för alla.

Bandet You Quench bildades nån gång under vintern 2000-2001. Sedan dess har namnet ändrats inte mer än 3 gånger, men kärnan finns fortfarande kvar, nu i form av Introduction.

Tanken var att lyssna igenom så mycket som möjligt av de gamla idé-inspelningar som gjorts under bandets första år. Dels för skojs skull, men också för att det finns bra saker där. Alla vet det.

 

Inspelningarna finns på hederliga kassetter. Så vi började luska och sortera på något sätt, i den mån det går med detta medium som idag känns stenåldersmässigt.

 

Niklas förundras lite över materialet, precis som jag och Frank. Det var både förvåning över hur lite vi visste och kunde, men dels också över hur märkliga och bra saker som fanns där på banden. Information som legat undangömd i 10 år.

 

Stopp!!! Var det inte nåt bra där? Jo, spola tillbaka lite, ta en klunk öl och lyssna noga. 

När ölen tog slut blev det lite glögg också. Och den gamla interna humorn kom fram! Jag har inte skrattat så mycket på så kort tid på väldigt länge. Åt mig själv därtill, och åt oss. Och  med oss. Som vi var då, på den tiden. 

 

Frank kollar läget med omvärlden och klockan började närma sig hemgång för min del.

---------------------

Det var en väldigt enkelt men väldigt trevlig kväll. Men vad är det för band vi talar om egentligen? Hur låter det? Jo, nu ska ni få höra. Jag gillar inte att klistra etiketter på saker och ting, så det är upp till dig att avgöra. 

Här finns musiken streamad: http://www.introduction.se/music.php?page=music
Spotify: http://open.spotify.com/artist/6i90s4NbiLsGHzuOckCthJ
LastFM: http://www.last.fm/music/Introduction+%28SE%29/Santa+sets+sail+for+Saturn

 

Jag hoppas att vi kommer igång med spelandet snart igen. Precis som med foto så gillar jag när saker skapas av omständigheterna och förädlas genom utövarens konsnärlighet. Och där är vi nog överens i bandet. Det blir mycket bättre låtar om man inte skriver dem. De ska komma till genom den magi som stunden råkar ge. Olika känslor och personligheter som krockar och smälter samman.

Trevlig helg!

Postat 2010-12-03 23:42 | Läst 7467 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera