Stigen tillbaka till ett intresse för fotografi och film

Fetischism

GH3, PL15/1.7 f/1.8, 1/60s, ISO400 

Ibland undrar jag om det är fotografering eller prylar jag är intresserad av. Med tanke på mina andra intressen så ser det ut som om det lutar åt det tidigare.. 

Jag håller sakta på at hitta tillbaka till fotografering. Samtidigt vill jag känna mig nöjd. Jag har för lite tid för att kompromissa, testa mig fram. Jag vill att det ska kännas rätt från början. I över 10 års tid har jag tjatat om kameraväska. Min gamla är en sliten LowePro Magnum AW där en full Nikon-utrustning gick i. Nu har jag istället investerat i en gammal dröm, en Billingham Hadley Small. Den är verkligen SÅ tjusig. GM1an har sällskap av PL15/1.7, PL25/1.4 och PL45/2.8. PL42,5/1.2 Nocticron hägrar men prislappen är rätt saftig. Stativet är ett gammalt Gitzo Gilux Tatalux i mint. 35cm hopfällt och ca: 1,6 kg. 

Jag kan inte låta bli att vara så här. På något sätt är omsorgen för detaljer det jag går igång på. Detaljer är också det som fått mig att byta all optik till Panasonics Leicamärkta gluggar. Jag tycker helt enkelt att det finns en tilltalande karaktär i de där glasen. Färgton och Bokeh är underbar. Olympus går åt det mer kliniska uttrycket. Det fixar iof Olympus med sin utmärkta JPEG-motor. Men jag skjuter i Raw och fortsätter pula i Camera Raw. 

Tack för ordet!

Inlagt 2014-08-25 15:40 | Läst 1288 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.Logga in för att kommentera

Är lite som du och tycker väl att både fota och prylar är roligt. Tyvärr har det blivit ett för dyrt nöje och bytt utrustning för ofta. Snygg väska du köpt!