200 kr och en guldfärgad gummisnodd.

 

Har under en tid trånat efter ett Canon EF-S 17-55/2,8 IS USM. Hostar gör jag, men inte har jag lyckas hosta upp 11 000 kronor som det kostar, däremot kommer det upp andra grejor och de går med största sannolikhet inta att handla för . När man ändå inte får upp några pengar så kanske man skulle sluta röka och få pengar över till objektivet.

Fram till dess så blir det att använda kittobjektivet Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS som faktiskt ger hyfsade bilder och det är nog värt att betala 200 kronor för ett motljusskydd. Vill man lura sig själv eller kanske någon annan så kan man dölja den kromade plastringen framtill objektivet med en guldfärgad gummisnodd.

Tog en runda i Eskilstuna idag och tog några bilder med kittobjektivet.


Räcke och trapp på Fors kyrka


Tidigare låg tidningen Folket här, nu är det parkeringsplats.


Stolpar har en förmåga att luta i Eskilstuna, vet inte varför.


Ett hus på Rademachergatan.På gatan utanför huset fanns det en hel del mönster och linjer.


Konst på konst. På ryggen av statyn har någon gjort en pistol med en kulformation av ett kors av rörpärlor.


Det är vackert på köpmangatan, ännu vackrare blir det med en sådan här bil med i bild.

 

Inlagt 2009-08-21 22:46 | Läst 1655 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Ta en titt på Sigma 18-50, Tokina 16-50 eller Tamron 17-50. Alla tre är 2,8:or som presterar mycket bra optiskt sett. Dock utan IS. Alla tre ligger runt 4000 kr i pris. / Alex"


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Du skulle ju kunna låna pengar av banken,det gjorde jag,men när jag skulle köpa den senaste kameran med de bästa objektiven sa min fru att vi skulle ha dem till att byta takpannor istället.Fruar är sånna.Inget sinne för att vi karar behöver byta kamera en gång i halvåret.Bara för att det regnar in lite.Jag föreslog att jag skulle köpa en presänning för 149:- så var problemet löst.Nä hä då det gick inte.Så nu har vi nytt tak.Dina bilder är bra så köp inget dyrt objektiv.Jag var nästan i Eskelstuna för 2 veckor sedan.Var i Mariefred och Enköping.Får åka dit nästa år./Kenneth
Svar från Jan Jältorp   2009-08-22 16:59
Visst är tak över huvudet bra ibland, dessutom skyddar det kameran mot fukt och regn. Du kunde hänvisat till TV-serien Saltkråkan. Jag kommer ihåg ett avsnitt när det regnade in i huset och de placerade ut hinkar och byttor. Nästan hela svenska folket satt och tyckte de hade det jättemysigt så du kunde ha hänvisat till mysfaktorn med läckande tak.
Tack för att du tycker bilderna tagna med kittobjektivet är bra, objektivet ligger mest undanstoppat men jag har bestämt mig för att använda det oftare då det har en stor fördel som är viktig för mig, nämligen vikten. Klarar tyvärr inte alltid av att ha för mycket kamerautrustning med mig. Klart du ska stanna till i Eskilstuna nästa år, staden har blivit riktig fin och trevlig på senare år.

Janne
Ta en titt på Sigma 18-50, Tokina 16-50 eller Tamron 17-50. Alla tre är 2,8:or som presterar mycket bra optiskt sett. Dock utan IS. Alla tre ligger runt 4000 kr i pris.

/ Alex
Svar från Jan Jältorp   2009-08-22 17:04
Tack för tippset Alexander. Jag ska börja med att använda kittobjektivet lite mer och se om det är typen av objektiv/brännvid som jag ska lägga pengar på.

Janne