Å-Festen Eskilstuna

 

I en vecka har Å-Festen pågått i Eskilstuna. Gillar man karuseller, krimskrams, popcorn, munkar, langos, korv samt att fylla ån med skräp så kan man ha riktigt skoj i en vecka.


Krimskrams så långt ögat når.


Ingen ville åka i den här karusellen 10 gånger för 200 kronor så killen i biljettluckan somnade i väntan på kunder.

 

Om festen pågått en vecka till så behöver man inte heta Jesus för att gå på vattnet. Ån börjar bli väldigt trögflytande av allt skräp.


Alla tomburkar och flaskor hamnade inte i ån. Det var många som fyllde på kassan genom att leta igenom soptunnor och papperskorgar.


Hungrig begav jag mig hemåt, grillen var stängd.


Sista bilden, ingången till ABF i kvällsljus.

 

Inlagt 2009-08-15 20:19 | Läst 2158 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej!
Visst kan man uppleva både jubileumsveckan 4 - 12/6 som tidigare gick av stapeln och nu Å-festen mellan 7 - 15/8 ur olika perspektiv. Dock missade du nämna alla de fina artister som bjöd på bra musik/teater/stand-up till en ringa penning. Underbart att få tillgång till ett sprudlande musik- och kulturliv i den egna staden och detta vid två tillfällen med inte alltför lång tid emellan. Trevligt med lite gatuliv, allt umgänge vid stadens matställen och caféer. Man kan t o m "svälja" ett och annat sliskigt inslag från dansband utan att själen får alltför mycket av "obehags-knottror". ;)
Nu ser vi fram emot nästa event - nordens första fringe festival 27 - 30/8. Det ser ut att kunna bli en riktigt häftig upplevelse för kropp, själ och hjärta: :)))
Då kommer vi eskilstuna-bor att bjudas på ett utbud som innehåller mängder av musik, dans, akrobatik, nycirkus, stand-up, komik, poesi, konst, teater och inte minst mat från världens alla hörn. Mer info här: http://www.fringe.se/
Vänligen
Nonno
Svar från Jan Jältorp   2009-08-23 11:53
Tack för ditt inlägg Nonno. Du har absolut rätt, Å-festen erbjöd mycket positivt också och jag ska nog kosta på mig att vare lite självkritisk. Vad jag borde gjort är att även presenterat de positiva delarna med. Det fanns väldig mycket trevliga arrangemang som bidrog till trevligt gatuliv och folkfest.
Fringe Festivalen ska bli väldigt skoj att ta del av och ur fotosynpunkt ser jag framemot att tillbringa många timmar på stan med kameran. Maten från världens alla hörn ser jag framemot också

Janne
Hej igen!
Det var ju skönt att höra att det inte enbart varit en negativ upplevelse med Å-festen. :)
Jag tror att Fringe Festivalen som börjar redan nu på torsdag, kan ge många lite ovanligare bildmotiv och det är ju himla kul. Allt från burlesk underhållning till gräshoppssonat på cykel och där emellan lite poesi. Många riktigt bra artister uppträder och det är en bredd som heter duga. Vi får hoppas på ett hyfsat väder, vilket det också verkar luta mot, om man vågar tro de långtids-prognoser som jag hittills sett.
Det ska bli spännande att ta del av dina intryck både i text och bild från Fringe Festival. För det kommer väl ett blogginlägg om det också?
Vänligen
Nonno
Svar från Jan Jältorp   2009-08-24 17:44
Hej igen!
Då får vi hoppas att långtidsprognoserna stämmer, Fringe Festivalen ger nog möjlighet till mycket fotograferande. Det blir säkert ett blogginlägg eller flera.

Trevlig Fringe Festival önskas

Janne