Från fotofika till utställning i Eskilstuna.

På Café Turbinen, Eskilstuna stadsmuseum har det varit fotofika sedan november 2009. Istället för att välja ett traditionellt fik på stan så blev det Café Turbinen som fick bli mötesplats för fotointresserade i Eskilstuna, vilket jag är väldigt glad över. Samarbetet med Eskilstuna stadsmuseum blev verkligen lyckat och med många deltagare på träffarna.

Redan första träffen diskuterades det bland deltagarna vad vi kan göra mer än att fika och prata foto. Snart nog kom vi fram till att en utställning skulle var roligt. Café Turbinen är ett kombinerat café och utställningslokal i en trevlig miljö. Det har nu resulterat i utställningen "Eskilstuna 2009" som hade vernissage lördag den 6 februari och pågår till 21 mars. Utställningen är en tillbakablick på det gångna året, ett år som det hände ganska mycket i Eskilstuna. Eskilstuna firade 350 och det var mycket underhållning och uppträdanden. Bilderna är inte enbart från rena händelser, även andra motiv från Eskilstuna visas upp så de 50 bilderna som visades från 15 olika fotografer blev en härlig blandning.

Utställningens är lite speciell då alla som tagit bilder i Eskilstuna under 2009 har haft möjlighet att bidra med någon bild, ingen jury eller domare har gallrat eller sorterat bort bilderna.

Pressvisningen gav i fin uppmärksamhet i lokaltidningarna vilket var till stor hjälp för
att locka besökare.

 Även information på Eskilstuna Stadsmuseums hemsida finns det
information om fotofika och utställningen:
http://eskilstuna.se/default2____181114.aspx

Utställningen blev verkligen lyckad med många besökare som visade stort
intresse. Redan innan dagen var slut hade besöksräknaren kommit upp i 160 besökare.
Den räknar visserligen alla besökare på stadsmuseet men jag tror att de
flesta passade på att även
ta en titt på utställningen.
  
  

När är det blev lite glesare med folk på slutet av dagen blev det mer tillfälle att prata med besökarna, vilket var väldigt givande och intressant. Utställningen uppskattades verkligen av de jag pratade med och det var fantastiskt roligt att få höra deras tankar och åsikter om bilderna.

Passar på att tacka alla som gjort fotofika till vad det blivit, deltagare, Eskilstuna Stadsmuseum och sist och inte minst - alla besökare.

Besökare som vill kommentera bloggen utan att vara medlem på Fotosidan, besök bloggen här:

http://www.jan.fotosidan.se/

Inlagt 2010-02-07 12:29 | Läst 2322 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?