Höst i Nyfors

Det kan kanske falla sig naturligt att man söker sig till naturen för att fånga de fantastiska färger som erbjuds nu. Men det självutnämnda vackra lockar mig inte lika mycket numera som det tidigare gjorde. Att finna det vackra i det som inte förväntas vara vackert lockar mig. Även bilder som kan kännas lite påträngande att betrakta tilltalar mig allt mer, de får gärna irritera på något vis. Total avsaknad av människor i bilderna är något jag återkommer till i perioder, i miljöer där man förväntar sig att finna människor utesluter jag deras närvaro. De flesta som ser mina bilder efterlyser människor i bilderna, då morrar jag och säger: vill inte ha några människor som förorenar mina bilder :-)

Här kommer bilder på hur jag upplevde hösten i Nyfors idag.

Tack för titten.

 

Inlagt 2010-10-09 21:58 | Läst 3232 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Även jag tycker att människor inte nödvändigtvis behöver vara med på en bild. Ibland är de bara ett rejält störande element.
Och jag tycker att dina bilder säger Nyfors. I varje fall anser jag det som fortfarande bor där, men snart flyttar.
Svar från Jan Jältorp   2010-10-10 18:44
Att bilderna säger Nyfors blir jag mycket glad över, extra uppskattande är det att få höra från någon som bor där. Jag har fått en speciell relation till Nyfors trots att jag inte bor där, området och människorna fascinerar mig och det känns om jag aldrig blir klar med att ta bilder där. Stort tack Gunnar.
/Janne
Tittade gärna Janne o du har rätt, ibland ska det saknas mänskor
Gillade andra bilden bäst, alla var bra
//Leffe
Svar från Jan Jältorp   2010-10-10 18:47
Tack Leffe, uppskattar ditt tittande ;-)
/Janne
Diggar alla bilder men.... nr 3....såååå bra!!!
Snyggt!
/Anna.
Svar från Jan Jältorp   2010-10-10 18:51
Tack Anna, det blir jag glad över då nr 3 och 1 är mina egna favoriter.
/Janne
Du har en frände i mig, Jan, beträffande människobefriade bilder och herrelösa hundar. Jag känner så väl igen argument som "Men borde det inte vara lite folk", "Dom är så långt bort" eller "Jag är inte så förtjust i ryggbilder". Sa han som mestadels sysslar med gatufoto för tillfället - med människor, ja. Men tittar man på mina bilder upptäcker man snart att jag kör ett slags mellanting.
Tidigare var jag enbart intresserad av den typen av foto du visar exempel på här. Det är jag fortfarande, men, precis som du, inte enbart.
Du har ett mycket gott öga för (och till) stilleben, detaljer.
/tim
Svar från Jan Jältorp   2011-03-16 19:33
Mycket glad över att du gillar den här typen av bilder och att ha dig som frände :-) Jag vill gärna växla lite när det gäller vilken typ av fotograferande jag hänger mig åt, och nu har jag fastnat mycket för människobefriade bilder (igen). Kombinationen vinter och småstad gör det svårt att ägna sig åt gatufoto. Jag hoppas komma igång lite mer med det nu när våren närmar sig och man har möjlighet att tillbringa längre tider ute med kameran utan att frysa ihjäl.

Jag gillar ditt mellanting och hur du använder människor i dina kompositioner, du är en av de som har inspirerat mig mycket.

Stort tack Tim för dina ord och uppmuntran.
/Janne