Inatt kom det in en liten norsk liten kattunge hos oss.

Det är vår blivande avelshane, en Devon Rex kille på 14 veckor som vi nu söker fodervärd åt. En väldigt tuff liten kille som inte hade några problem att bemöta våra övriga fem katter. Dock lite sur på vår yngsta katt som bara ville lika med Clintan som han heter. Clintan var mest intresserad att kolla runt och se vad han hamnat någonstans, men redan efter någon timme så ville han sova med oss.

Idag blev det naturligtvis dags för fotografering och här är några av bilderna.

Våra kattet har förståss en hemsida:
www.rexcat.se

Inlagt 2010-07-26 20:34 | Läst 1527 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det var en ful rackare. Påminner om E.T.
Svar från Jan Jältorp   2010-07-26 21:52
Det säger våra katter om många av våra besökare också ;-) Kul att du nämner E.T. De flesta som ser en Devon Rex första gången tycker katterna ser ut som E.T.

Tack för kommentaren och titten.
/Janne
Den här rasen har så fina blåa ögon, tycker jag. Bra komponerat på många av bilderna. Synd att skärpan inte sitter på många av bilderna. Speciellt de fem första, där man verkligen ser de blåa ögonen.
Svar från Jan Jältorp   2010-07-27 20:14
Siamesmaskade Devon Rex behåller sina blåa ögon även när de blir vuxna och visst är det vackert med blåa ögon på en katt.

Du har alldeles rätt när det gäller skärpan, har haft svårt att få skärpan hamna där jag vill på många bilder ända sedan jag köpte mitt Sigma 17-70/2,8-4,0 DC Macro OS HS i våras. Idag har jag ägna större delen av dagen till att kolla upp det noggrant och det visade sig att det frontfokuserar en hel del. Jämförde även med kitobjektivet Canon EF-S 18-55/3,5-5,6 IS och det visade sig fokusera mycket bra mot det nyinköpta. Trist, det blir att skicka tillbaks det och jag får hoppas att det löser sig utan krångel.

Tack Reij för kommentaren
Vilken bedårande "ful" kille. Fota vidare, jag vill se fler bilder....
Svar från Jan Jältorp   2010-07-27 20:22
Visst är han fin. Det är inte alla som gillar utseende på Devon Rex då det är en ganska extrem ras som ska se lite grym ut. Men när de har träffat våra katter så är det många som vill köpa en kattunge, rasen är väldigt social och charmig att ha att göra med. Vid den här åldern brukar de bli lite ”urvuxna” ungefär som våra tonåringar ;-) men de flesta återfår sina fina proportioner som de hade när de var yngre.

Tack Ingela för kommentaren.
Sluta upp med att lägga ut bilder på en sån sötnos man blir så sugen på en kattunge.
/Mari
Svar från Jan Jältorp   2010-07-29 19:38
Clintan skulle matcha dina katt bra, dessutom övertygad om att han skulle trivas väldigt bra hos er ;-)
Clintan sitter här och säger att ni är välkomna på en fika.
/Janne