Jältorps fotoblogg

Centrum på natten

Bilden togs vid 14-tiden i lördags och redigerad till att föreställa natt/kväll. Det blev en kvadratisk bild, ovanligt från mig. Lite synd då det fungerar riktigt bra till en del bilder. Har haft en längre period med det stående formatet, har liksom blivit det självklara valet med tanke på bilderna jag arbetat med på senare tid. Mycket linjer och dramatik. Tycker man läser bilden på ett annat sätt när den är kvadratisk, blicken blir kvar och man utforskar bilden mer.

Allt för den här gången, tack för titten.

Postat 2019-05-21 09:44 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Springpride Eskilstuna 2019

Tog en sväng på stan med kamera och tittade lite på Springpride. 13 året nu. Hade inte räknat med att få några bilder med mig hem, brukar bli så. Det blir mest en färgsprakande röra och det kanske kan behövas efter mina senaste bloggar. Mest nöjd är jag med de tre bilderna på damerna som utstrålar såväl vänskap, kärlek och glädje. Av de tre bilder gillar jag den med sämst teknisk kvalite, oskarp och brusig. Det var väldigt mörkt på fiket i hörnet där de satt, ställde snabbt om iso till 2000 och på med bildstabilisator och lång slutartid. Glad att jag hann fånga deras fikastund. Extra glad över att en detalj i inredning hjälpte till att höja bilden. Ser ni vilken detalj jag syftar på?

Allt för den här gången, tack för titten

Postat 2019-05-19 09:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Perspektiv på tillvaron

Bilderna från min senaste fototur till silon i Torshälla får stå ut med min brutala redigering och manipulering. Blandar symmetri  och asymmetri i samma bild. Upprepningar och linjer blandat. Jag blir allt mer intresserad av bilder som inte är så behagliga att betrakta. Bilder som skär, skaver och irriterar samt kanske skapar lite obehag. 

Beskriv gärna hur ni upplever bilden.

Trevlig helg, hoppas att bilden inte förstör den :-)

Allt för den här gången, tack för titten.

Postat 2019-05-17 15:20 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Det är uppåt väggarna

I mitt förra blogginlägg beklagade jag mig över hur lätt det är att få inkassokrav om man missar en e-postfaktura från Fotosidan. Tänker inte lägga energi på att stånga huvudet i väggen, lär inte komma någonstans med det. Bara att betala och vara missnöjd. Framförde mitt missnöje till Fotosidan och har fått snabbt svar. De förstår och bifogar följande länk:
https://www.breakit.se/artikel/19954/klarnas-slapper-nollmission-ska-publicera-klagomal-pa-sin-sajt Trotts deras nollmission kommer jag att undvika Klarna så långt det är möjligt. 

Får även info om att det går att betala via Paypal och kortbetalning. Det får bli kortbetalning för mig nästa gång.

Nu ska jag inte tycka och tänka så mycket mer, utan ägna mer åt något roligare. Fotografering och bildredigering.

Allt för den här gången, tack för titten.

Postat 2019-05-14 15:01 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Inkassokrav för plusmedlemskap

Fy f:n för Klarna och deras sätt att skapa inkassokrav via Segoria. Även jäkligt dåligt av Fotosidan att hantera sina fakturor på det här sättet. Dessutom dåligt att Fotosidan har löpande prenumeration som förlängs automatiskt, oavsett om man vill det. Hittade en faktura i min e-post från den 6 april som skulle vara betald den 20 april. Ingen påminnelse och 220 kronor har nu blivit 460 kronor.

När jag väl fått kravet i lådan har jag bra några dagar på mig att rådda i eländet. Ska förstås även kontakta kundservice på Fotosidan om det. Automatisk förlängning trodde jag hade skrotats för många år sedan.

Förmodligen sista året jag är betalande medlem såvida inte F0tosidan står för kostnaderna för inkassokravet.

En ilsken
/Janne

Postat 2019-05-13 18:27 | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
1 2 3 ... 46 Nästa