Ingen solskensfotograf.

Gissar att jag inte är ensam om att tycka att det hårda ljuset mitt på dagen vid klart väder inte är det lättaste och roligaste att arbeta med.  Och visst känner jag till att det är på kvällen och morgonen som ljuset är det bästa. Idag tog jag min el-cykel och letade efter nya områden att utforska. Kameran var förstås med. Jag stannade till vid det här gamla industrihuset, först tyckte jag att det hårda ljuset mitt på dagen mördade motivet fullständigt men jag tog en del bilder. Alltid bra att lära sig hantera olika ljusförhållanden, och bilderna kan man ha som minnesanteckningar för att återkomma till platsen för nya försök. Efter lite petande i PS så tycker jag att det blev mycket bättre än vad jag vågat hoppas på.

Den här fastigheten är långtifrån vacker där den står, men jag kan inte låta bli att tycka att bilderna blir vackra.

Tack för titten.

Inlagt 2011-05-07 21:06 | Läst 2367 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Tjusiga trappor, och jag tycker nog ändå att huset är vackert :-) /Matti
Svar från Jan Jältorp   2011-05-08 14:48
Trappor ska man titta på, inte gå i ;-) Huset är nog vackrare på bild än i verkligheten, man har en möjlighet att modulera verkligheten med kameran. Tack Matti.
/Janne
Var hittar du alla gamla hus?? Gillar första bilden bäst med diagonalen där jag tycker det vackra räcket kommer fram.
/Sirpa
Svar från Jan Jältorp   2011-05-08 14:50
Jag letar och letar, men nu börjar det bli svårt att hitta fler här i stan. Förstår att du gillar den första bilden, rena rama naturbilden. Det är ju en maskros med ;-)
/Janne
Det där huset fotade jag i vintras en del. Det bleka vinterljuset en lätt molnig dag var perfekt. Tänkte återvända till våren innan växtligheten tog över. Men glömde. Snygga närbilder på trappan och sånt har du fått fram. Skulle förresten va kul att komma in på tomten bakom byggnaden. - Nilserik
Svar från Jan Jältorp   2011-05-15 21:37
Det här huset har en del att erbjuda, kan tänka mig att det gjorde sig bra i ett blekare vinterljus. Håller med, det vore roligt att ta sig bakom gallret och utforska tomten där bakom.
/Janne