Invigning av utställningen Alla Hjärtans Nyfors.

Att fotografera invigningar med folksamlingar är något som jag inte har ägnat mig speciellt mycket åt tidigare och därför är det lite av en utmaning att ge sig på det. Eftersom jag inte alltid är så smidig av mig råkade jag trampa och knuffa på en del besökare några gånger men möttes mest av ett leende och ett ursäktande innan jag själv hann be om ursäkt. Lite ovant att ta hänsyn till massor av människor när man koncentrerar sig på motiv och komposition. Det var en mycket sevärd utställning med trevlig stämning som skulle fångas med kameran.

 


Utställningen om Nyfors i Eskilstuna har kommit till efter att en kvällstidning gjorde ett reportage där Nyfors beskrevs som ett "epicentrum för den svenska arbetslösheten" och mycket annat nedvärderande för stadsdelen. Med den här utställningen ville bl. a några boende i Nyfors visa upp sitt bostadsområde som de lever och trivs i.


Invigningstal. Här bröt jag mot en regel när det gäller hur man låter föremål komma med där de inte bör. Syftar på duvan med hjärtat som ser ut att sitta på huvudet på en av personerna. Tycker att duvan tillför bilden ganska mycket i bilden, dels som symbol för utställningens tema och dessutom fototekniskt då den är början till en diagonal som leder blicken genom bilden.


Kajornas sång framfördes. Kajor är lite av en symbol för Nyfors, även de trivs bra där.


Bilder och information om människor anknyta till Nyfors.
Dricka och godis fanns naturligtvis som det sig bör.


De här små bakelserna var verkligen goda och jag fick behärska mig för att inte stoppa i mig fler än en.

 
Knappar eller PIN´s som de kallas tillverkades på plats med bland annat en kaja med hjärta på.
Trämodeller av Nyfors och mycket bilder fångade intresset hos besökarna.

Normal 0 21 false false false SV X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Besökare som vill kommentera bloggen utan att vara medlem på Fotosidan, besök bloggen här:

http://www.jan.fotosidan.se/

Inlagt 2010-02-15 13:40 | Läst 2271 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vi kom dit strax innan stängningsdags så det var nästan så mina bilder blev utan folk. Kul att se att den var välbesökt, man får hoppas att dom även kikade in på våran utställning.

/Mari
Svar från Jan Jältorp   2010-02-16 12:27
Det var säkert en del som besökte "Eskilstuna 2009", när jag passerade Café Turbinen så var det en del som fikade där och då tittade de säkert på utställningen samtidigt.
/Janne