Swaps, fotoutställning/vernissage på Eskilstuna Stadsmuseum

För sju år har sedan började Ulf Rehnholm skicka filmrullar till olika platser i världen till andra fotografer för att få en dubbelexponering på filmrutorna. Själv har han gjort en exponering för att sedan någon av de andra 24 fotgraferna göra den andra exponeringen . Nu kan man ta del av resultatet i stora utställningshallen i Eskilstuna stadsmuseum. Väldigt spännande att se hur olika världsdelar och kulturer smälter samman i samma bild. Utställningen pågår fram till den 25 februari 2012.


Mona Kanaan höll invigningstal

 


Man står gärna länge och betraktar bilderna, mycket detaljer att upptäcka

 


De största bilderna på vepor 200x300 cm. Intill står utställaren Ulf Rehnholm, mått okänt ;-)

 


Autografskrivning

 


Det blev ett par mycket trevliga timmar med snittar och ett glas vitt tillsammans med många andra besökare.

 


 

Inlagt 2011-11-12 20:50 | Läst 3232 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.
"Tapani Hoppa. Det är inte förgäves man får kanske lön för mödan endera dagen. Eskilstuna Stadsmuseum Heja Heja. Det är bra att det visas kultur. Kanske man börjar förstå snart vad som är konst- kultur i detta lilla Sverige. Finland är ju ett föregångsland att ta efter när det gäller att spara på historia. Glas- Textil- smycken- Tavlors konst. Vepor t.ex med mycket annat. Diktare- Musiker- Sagofarbröder. Roligt att se att finländare håller sig framme här tycker jag som också har finska rötter en gång i tiden. Topelius- Tove Jansson med flera som lämnat spår efter sig till historien- bara positivt. Vi har ju Hasselblad och Lennart Nilsson i alla fall"


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Själv petade jag i mig gräddkolor och köpta kanelbullar till rosévin i dag :-) Kul att tanka ner bildintryck, förhoppningsvis kommer det ut något gott av det, frågan är hur länge man måste vänta :-)
/Matti
Svar från Jan Jältorp   2011-11-12 21:34
Låter som en varierad kost och det ska ju vara nyttigt :-) Jo, ibland undrar man hur länga det dröjer innan man får inspiration och kommer igång. I morgon ska jag ta mig en titt på André Karjels galleri och bilder från Hasselblad master och tanka ner bildintryck, får se om det hjälper. Tack Matti.
/Janne
Åh, det ska bli spännande att se den utställningen! Om inte förr så blir det väl när vi ses där på nästa fotofika då jag ska försöka komma, sist kunde jag inte.
//Sirpa
Svar från Jan Jältorp   2011-11-13 14:57
Absolut sevärd utställningen, ska själv ta en titt på den fler gånger och nästa fotofika blir ett bra tillfälle.
/Janne
Tapani Hoppa.
Det är inte förgäves man får kanske lön för mödan endera dagen.
Eskilstuna Stadsmuseum Heja Heja. Det är bra att det visas kultur. Kanske man börjar förstå snart vad som är konst- kultur i detta lilla Sverige. Finland är ju ett föregångsland att ta efter när det gäller att spara på historia. Glas- Textil- smycken- Tavlors konst. Vepor t.ex med mycket annat.
Diktare- Musiker- Sagofarbröder. Roligt att se att finländare håller sig framme här tycker jag som också har finska rötter en gång i tiden. Topelius- Tove Jansson med flera som lämnat spår efter sig till historien- bara positivt. Vi har ju Hasselblad och Lennart Nilsson i alla fall
Fina bilder Janne. Synd att jag missade evenemanget men vi får väl ta en sväng på fotofikat i december. Det skulle vara kul om Uffe kunde berätta lite om utställningen då - kanske nåt att föra upp på programpunkten den dagen?? - Nilserik
Svar från Jan Jältorp   2011-11-13 15:00
Tack Nils-Erik, jag ska själv ta en ytterligare titt på utställning. Vi får se om Ulf hinner med att berätta lite om utställningen på fotofika
/Janne