Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Det va längesen sist jag bloggade.. på mage under ett camonät!

Idag ringde klockan strax innan 04, det va dags för ett passa på liggunderlaget under camonätet i en dyig hage. Sjukt tjock dimma mötte mig när jag rullade ut på vägen för att köra de där 10 minuterna iväg till ett litet favvoställe (har blivit det nu), jag har legat där tidigare vid några tillfällen, och de flesta gångerna har det levererat, men hur ska det gå idag? I denna dimman, väl på plats så traskade jag ut och letade upp de där tuvorna som jag gillar att ligga bredvid, inbillar mig att jag smälter samman med dem, eller rättare sagt att där ska synas något i vanliga fall för fåglarna. Sakta började det ljusna och det skulle nog gå vägen ändå trots dimman OM bara de kom tillräckligt nära. Några gravänder plaskade och höll väsen en bit bort, jag provade ta några bilder, och på det avståndet funkade det ju inte så bra...

Nåväl, vi får väl se vad som händer efter hand som solen börjar stiga upp... tänkte jag.

En av flera Rödbenor som cirkulerade runt vattnet landade så där lagom nära ... och då skulle det funka om det bara ville ljusna lite mer....

... ljuset började bli lite bättre och den värsta dimman hade lättat.... nu började man se lite färger på Gravänderna.

... fler vadare anlände men... nja... de va för små och på för långt avstånd för att det skulle bli något... det började kännas lite hopplöst, att det bara skulle bli grådaskiga bilder... En ljusare fågel började uppenbara sig till vänster om mig och jag försökte urskilja vad det kunde va... i ögonvrån ser jag något stort komma farande och jag rycker till och ser lika snabbt att det är en stor hare som har kommit ända fram till mig.... 1 m framför kameran tvärvänder han när jag rycker till och gräset ur när han far iväg... hmm synd de där... de brukar bli bra på bild helst i detta blå/grå väder... men men... jag vaknade till ...

Jag anade en större fågel komma inflygande mot mig.... låg där och funderade på vad det kunde va, man har ju inte allt för bra sikt genom nätet, när den landade trodde jag först det va en trana... men jag sken upp och såg sen att det va en Häger!! Äntligen... hoppas nu jag kan få lite bra bilder å den oxå...

... där stod den... ganska långt bort, men men... de blir ju roliga på avstånd oxå tröstade jag mig lite lätt, miljöbild liksom, men han började röra på sig, mot mig! Gott... hoppet steg och ju närmre den kom.

... till slut kom den så där lagom nära, han ställde sig lite "coolt" och lät mig fånga de första skarpa bilderna.

... sen vände an på klacken och vandra i sidled framför mig... gott.... D810 stod på ljudlös... och den är sjukt ljudlös i det läget... 

... han va lite för snabb för mig och kameran... men han bjöd på lite jaktbilder oxå...

... sen va det dags för lite fjäderputs... och nu insåg jag att jag fick problem med speglingen!... hemska öde att behöva skarva på det viset... strunt samma... 

... de har helt klart en cool stil... och jag är tacksam för att det va mulet och dimmigt... gillar de enkla färgerna i bilderna...

... han började vandra bortåt... och gick på jakt igen...

... han gick långt bort och till slut höjde han blicken och med ett par vingslag var han på väg bort...

jag bara log och tackade för en trevlig stund! klockan hade hunnit bli 07 och det kändes i nacken och axlarna att det va dags för mig oxå.

Inlagt 2015-05-05 21:46 | Läst 2833 ggr. | Permalink
Hej! Jättevackra bilder tycker jag! Gillar att det inte är så extrema närbilder, även om det också är fint så klart. Miljön runt motiven betyder mycket för dina bilder här, och det blev bra!
Hälsn!
Svar från christian bladh   2015-05-06 09:04
Hej och tack, ja det skulle va lite knepigt att få till båda delarna under ett nät, då skulle man va tvungen å ha 2 kameror , miljöbilder är oftast mer spännande och allt runt stämmer överens.

Jag bockar och tackar.
Fint att få se lite fina fågelbilder ifrån dig igen. Det var som sagt länge sedan nu :-)
Hägern gillar jag, den är ju så skön med sin stil o hållning. Den poserade ju riktigt fint för dig här, den med benen i kors var skön.
Ha de gott !
ing-marie
Svar från christian bladh   2015-05-06 09:05
Ja, det har varit lite dåligt med pass under nätet, haft mkt jobb å annat, enklare nu när man hinner ut innan jobb m.m.

Jag bockar och tackar. ha det gott
Jag har aldrig sett en häger stå med benen i kors på det sättet. Den var minsann cool. Fina speglingar och fågeln gör sej mycket bra i miljön och det mjuka ljuset. Jag upplever den som ovanligt mörk i färgen och fläckig på ryggen men inser att den i övrigt ser ut som de hägrar jag brukar se. Kul att du är ute under camonätet igen.
Hälsningar Lena
Svar från christian bladh   2015-05-06 09:07
Det gjorde den bilden lite extra kul, de små händelserna. Jag frågade en som kan det där med fåglar och han sa det var en fjorårs unge... kanske därför den ser ut som den gör.

Det känns underbart att komma ut igen.... Jag bockar och tackar. ha det gott
Kul att fånga en häger sådär, de har ju en tendens att vara rätt skarpsynta och skygga, så du måste haft en bra plats att smälta in på. Ser fram emot flera inlägg nu när du är på G :-) Mvh Mikael
Svar från christian bladh   2015-05-07 09:27
Efter att man spenderat så många timmar år efter år ute i "hägermark" men bara lyckats skymta dem eller få till en halvtaskig bild så va det en underbar känsla att ha den spatserande framför sig. Marken där jag ligger är en kohage, med delvis ganska stora grästuvor, tyvärr är där ganska blött fortfarande, men jag brukar skifta plats men lägger mig alltid bredvid en tuva, tuvorna är inte så stora att de skymmer mig men i vanliga fall (för djuren) är marken ojämn där så jag inbillar mig att m jag lägger mig där så blir jag en naturlig del....

hoppas på fler mornar nu....

Skriver om

free counters