Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

En resa i tid och rum med jens christian i Dalarna.

Jag ställde bilen i skuggan för att den skulle vara sval inför resan, då min ac hade slutat fungera, packade bilen och fixade det sista hemma innan jag skulle fara, men det va inte riktig här resan började utan när Peter Engman frågade om jag ville komma upp till Säter och ställa ut under deras årliga fotoutställning i Säterdalen, jag funderade länge för att jag tyckte att jag hade lite tunt material att ställa ut! Jag tackade ja och började metalt förbereda mig på vilka bilder jag skulle ha med mig. Under sista veckan fick jag några nya bilder utskriva så det både skulle vara nytt och gammalt som jag skulle ha med mig, så fick det bli. Jag fick ihop 13 tavlor men skulle bara ställa ut 5.... men jag tog med mig alla så jag kunde känna efter vilka som skulle passa när jag väl va på plats. Jag tog farväl hemma och började min resa uppåt landet utan ac och styrde mot dalarna under årets varmaste dag, varm, varmare, varmaste resan skulle det bli! Jag tittade avundsjuk på alla andra bilister som svalkade sig i sina bilar av kylan som strömmade ut i deras bilar, men visst jag passerade några andra med vindrutorna nere som också hade lite problem med sina ac. Resan flöt på fint ändå och när när jag enligt gps:en va framme möttes jag av en glatt gäng som hade dukat upp med lite godsaker, jag kände mig direkt välkommen! Peter Engman och Annelie Hallberg var 2 som jag haft kontakt med under några år via Fb och fotosidan och det va extra roligt och träffa dem på riktigt och inse att de va lika galna/trevliga i verkligheten. Efter några trevliga timmar så va det dags för lite sömn, kl 09 skulle vi va i Säterdalens folkets park och sätta upp våra alster. Jag tilldelades en stor plats så jag kunde hänga upp alla tavlorna och dela utrymme med Jan Peter Lahall/N och Mats Andersson/N vilket jag kände som ett stort privilegium! Folket strömmade till och dagen blev toppen, seminarieprogrammet bestod under dagen av Norwegian expedition som pratade om upplevelserika resor i Norge, Mats Andersson/N visade och pratade om sin senaste bok , Möten, har gjort tillsammans med den finske naturfotografen Heikki Willamo, inspirerande och nytänkande! Niklas Virsén höll i en debatt och fotografering och dess betydelse samt visade lite bilder från sina möten med grävlingar och dovhjort, alla gick nog därifrån med nya tankar.

.... Allt på plats och det blev en härlig ström av folk som ville titta och snacka foto.

Under lördagskvällen skulle vi ut och testa på lite modellplåtning i skogen, Peter hade lagt ner ett fantastiskt jobb, modellerna va underbara och platsen super spännande, glada tillrop och toppenstämning blev det.

... här syns Niklas Virsén och Erika Ahlberg, en av modellerna hade sin häst med sig vilket va extra trevligt.

...modellerna gjorde ett superjobb och ställde upp på allt möjligt, här syns Peter Engman, jan Peter Lahall och bakom trädet kan man ana Mats Andersson .

... här syns de igen och det ska bli mycket spännande att se hur de har tolkat modellerna i denna miljön.

.... en av mina tolkningar av modellerna denna afton.

.... modellen Lina Kollman kämpade i den varma aftonen när jag låg och kröp på marken...

... på avstånd fångade jag modellen Angelica Klockar med hästen....

... när de andra hade samlats runt hästen och näcken (ja han va också där och satt och spelade ute i sjön) så fick jag en stund själv med lina Evaldsson.... 

.... ett dansande skogsrå..... 

och till allas glädje passade Niklas och Mats på att ta sig ett dopp i det svala stenbrottet (hade tydligen brutit silver där och det va runt 80m djupt, det sägs ligga en hel del bilar på botten också), MASSOR av bilder togs av dessa 2 herrar som troligtvis aldrig kommer synas eller visas men för oss som va där så kommer vi nog le och minnas dem länge.... men för att stilla lite nyfikenhet så publicerar jag en bild, inspirerad av Mats.... vi kallar den Bomben, så håll till godo för mer än denna lär ni inte få se ;)

På vägen hem så tog vi en tur via Säters omtalade psykhem, usch usch vilken ångest man kände när vi sakta gled genom där och för som inte vet så är det i elev eller personal huset som det finns ett vandrarhem (Niklas kan berätta mer hur det kändes att själv vandra dit och lägga sig och tänka på allt som kan ha hänt där), kvällen avslutade med lite trivsel på Engmans gräsmatta, jag passade på att bida på lite skånsk öl, www.charlis.se. Söndagen började med att vi hängde upp våra alster igen och inväntade besökarna vilka kom och spred glädje hos oss. Under seneftermiddagen avslutades utställningen och det blev ett kram och handskakande utan dess bland alla gamla och nya bekantskaper, tänk på det om ni tvekar på att ställa ut! det ger så himla mycket, mångdubbelt upp vad det tar tid att välja ut och printa dina alster! och det är i Säterdalen det händer. Peter och jag avslutade kvällen med att bege oss ut i vilda dalarna men samtidigt så gled ett enormt åks och regn område in över oss vilket resulterade i att vi åkte runt i hällregn, men vi fick faktisk se lite ändå, lappuggla, älg, berguv, rådjur samt ett mystiskt väsen vid vägkanten som vi än inte vet vad det va :) så när vi om hem igen så kollade vi vädret och peter lovade å en fantastisk morgon med dimma å allt! klockan ställdes på 03 och med grus i ögonen begav vi oss åter ut i det vilda och möttes av ett himmelskt skådespel av landskap och dimma samt en liten nyfiken räv :)

.... han satt där och funderade så vackert...

... även ett besök i en kohage blev det.... 

.... det va svårt för mig att riktigt ta in denna morgonen, vyerna, vidderna .... som va så vackert!

.... så stort oändligt och vackert!

..... obeskrivligt häftigt! och sen att få vara i ett vargrevir.... gjorde upplevelsen extra spännande för mig som skånepåg ;)

Ett stort tack till Säterdalens fotografiska förening för inbjudan och möjligheten att få uppleva detta! jag tackar alla medverkande och besökare och hoppas vi ses nästa år igen! Ha ett underbart fotografiskt år!

Inlagt 2014-07-29 14:27 | Läst 3313 ggr. | Permalink
kul att du kom och given var plats i solljuset för dina bilder=) Kul helg med en massa nya vänner och en massa fina bilder fick du ser jag
vi syns
peter
Svar från christian bladh   2014-07-29 15:58
Jag är ödmjukt tacksam för placeringen! vi lär synas ha det gott
Förstår av alla bloggare att det varit en riktigt fin tillstälning. Av dina bilder kanske jag gillar den med korset allra mest. Spänande bild med den överexponerade överdelen och det mörka korset och flickans mörka hår. Flickan i vitt och räven är andra jag gillar. Hyggen är det värsta jag vet, men visst är bilderna vackra.
Sten
Svar från christian bladh   2014-07-29 16:00
Ja den va fantastisk! Jordnära och förbaskat rolig med alla nya och gamla möten av folk..... jag älskar hyggen.... inte hygget i sig själv men de är spännande att plåta och titta på... och i dimma så blir det något mystiskt över dem!

Tackar Sten :)
Nästan ett under att du klarade denna resa utan ac.
Härlig samling bilder från Säter m. omnejd. Gillar kossorna.........och inget staket i förgrunden :-)
Kul att träffas och få se dina vackra fågelbilder IRL.
( Jag skall fortsätta jakten efter Kungsfiskaren :-) )
Ing-Marie
Svar från christian bladh   2014-07-29 21:18
Visst va det :) tackar och bockar.... det va inga kossor tror ja ... varav jag fick en reva i finget av det strömförande taggtråden...

klart du ska, det va en herre som pratade om samma ställe som du nämnde.... så sätt ut en pinne eller lägg in lång snygg gren ut i vattnet som den kan jaga ifrån... så ska du se att det går vägen :) ha det gott
Vilken fin berättelse du skrivit om din resa med alla intryck från Dalom. Bilderna talar också för att du trivts och mått bra...dom är superfina. Trevligt att träffas och ha de gött i fina Skåne! /Sonja
Härligt inlägg med en massa fina bilder!
Det var såååå kul att träffas!!
Ha det bra och sköt om dig!
Svar från christian bladh   2014-08-01 00:34
Hej och tack.... Ja, det va jätteeroligt tt ses på riktigt efter alla år på fotosidan! Ha det gott hissen christian
Yeah, härlig reseberättelse =)
Man blir avundsjuk ju =)
Snygga bilder som passar fint till berättelsen om din resa.
Topp Bro.
// Anders.

Skriver om

free counters