© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Hur mycket vatten finns det igentligen?!

Ja det gick jag och funderade på när jag var i Egypten förra veckan, i varje liten rabatt låg där metervis med vattenslang för att rabatterna skulle vara fuktiga till blommorna i det annars karga och torra landskapet, alla dessa hotellkomplex för oss alla turister som vallfärdar dit varje vecka året runt. Sen finns det de som dör av vätskeförlust i närliggande länder, hur går detta ihop?!

Detta låtsasland med alla "gamla" byggnader som man går och tittar på, nu tänker jag inte på pyramider och liknande, utan alla dessa byar-städer med nya hus som ser gamla ut! Det skulle vara mycket spännande att få reda på hur många liter vatten som rinner i dessa slängar dagar i ända :)

Jag hade det himla skönt trots allt på min semester i Sharm el Sheik i Egypten, jag funderade inte hela tiden..... bra nästan :)

 

.... snorklingen var fantastisk! precis utanför hotellet :)

.. man bara hoppade ner från flytbryggan och vips så var man i ett saltvattenakvarie...

.. bilden är tagen när vi åkte i en "ubåt"... man satt underdäck, där väggarna var täckta med stora glasrutor..

vattnen runt omkring var fantastiska att snorkla i... och det var varmt och skönt :)

.. men vägen dit var gungig!! det blåste himla mycket den dagen vi skulle ut så klart!....

.. man ser det tydligt på horisonten  ;)

den här mannen ingick faktiskt i en helt vanlig familj som var ute och promenerade , på korallen, som var absolut förbjudet :) men han hade fullt upp med att titta på allt som låg i bakvattnen, vattnet hade sjunkit undan rejält en morgon, någon minut efter bilden blev hans familj varse om att han var ute och gick på fel ställe, men jag tycker att jag lyckades få till en ganska komisk bild.... 

.. där stod ett gäng palmer längs storgatan... när jag tittade upp fick jag en liten känsla av "Sunset Boulevard"... kanske har jag sett bilden förr just i ett sådant sammanhang :)  

Alla vackra sagor har ett slut... men en liten bild innan  färden hem ... det byggs ju en hel del där... och en dag när vi gick hem så passerade vi en sådan byggplats... ingen vacker sådan... och de som jobbade där hade nog inget fungerande fackförbund heller... deras "bostad" eller lunchmatsal så allt annat än mysig ut!

.. det är den tegelbyggnaden till höger i bild... porten in till vårt underbara hotell komplex "Calimera Royal Hotel" syns i bakgrunden.

 

... sista bilden blir en klassiker genom flyplansfönstret...

... ja kommer tillbaka dit! och då ska jag låna den bärbara datorn från hotellet som fanns där! vilket jag upptäckte sista dagen.....

 

tack å hem

 

Postat 2009-04-03 20:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Egypten! Sharm el Sheik nästa :)

... ja faktiskt så åker vi till egypten i morgon för att spendera en vecka där, dyka sola och plåta såklart... jag hoppas att jag på ett smidigt sätt kan uppdatera min blogg därifrån :) 

 

Det får bli raw+jpg när jag plåtar så att jag inte behöver göra något med bilderna... vilket kanske kommer visa sig i bilderna :) detta kommer vara något nytt för mig så... det ska bli riktigt spännande :)

... jag hoppas att jag fått med allt!

... vi får väl se vad bilderna kommer att visa ;)

ha det så gott i kylan :) 

Postat 2009-03-24 23:44 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Skriver om

free counters