© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Yangtorp - ett tragiskt öde för miljoner ....

Vi bestämde oss idag för att besöka Yangtorp, det har ju skrivits en hel del om det och några i vår bekantskap hade varit där och tittat... vad är det med detta tempel som alla åker till, förutom att det har pumpats in pengar från kända människor, 10-tals miljoner! Sagt och gjort så hamnade vi där till slut.... och när vi parkerat bilen vid några höbalar som bonden, närmaste grannen, lagt ut mitt i vägen för att hindra plundrare för att ta sig hela vägen fram. Skapelsen som tornade upp sig framför oss fick oss nästan att tappa hakan!! 

... va fan är detta?!?!... tänkte vi när vi vandrade fram längs grusvägen :)

... sicket bygge!! 

... men som sagt vi va inte ensamma att åka dit... det kom folk och gick folk överallt... för det kändes ganska läskigt att vandra omkring där men så småningom så började man hälsa på de andra och småsnacka... lite samma känsla som när man kommer till ett hotell på en utlandssemester :)

.... men det va tragiskt å se allt som hade förstörts och plundrats av folk som inte kan skilja på ditt och mitt!! När man stod där på innergården kunde man tänka sig hur vackert det kunde ha varit... eller rättare sagt kunde blivit! 

.... nästan all koppar som hade lagts på taken var stulen... att folk riskerar sina liv för 37:- kilot fattar jag inte... och de som köper stöldgodset har jag ännu mindre respekt för...

... men det va en stor arbetsplats kunde man förstå när man tittade runt där... och känslan av att arbetarna bara hade ställt sina verktyg på plats när de insåg att de inte skulle få lön för mödan kunde man se....

... papper och olika intyg m.m. låg utspritt .... här har självaste Gun Hellsvik skrivit under ett.... 

.... här va ett intyg som jag kände igen... KAM... gjort trycksaker om detta för en tidigare arbetsgivare :)

... ett gäng visitkort låg samlade i en plastburk.... 

... hittade ett foto som fångade mitt intresse.... undra om det är Markus eller hans son som sitter på bilden... ( reds. det är Marcus på bilden)

... där fanns så mycket kakel.. väldigt mycket... tror inte byggfirmorna i Kristianstad tillsamman har så mycket på lager ens :)

.... en läskig och obehaglig känsla låg i luften ... när man såg allt som inte var färdigt...

.... den delen till vänster i bild är själva hotelldelen... där många rum var färdiga och sängarna var bäddade... tittar man på taket, så kan man se en stege som säkert användes vid stölden av koppartaket... lite hade de fått lämna efter sig.... och på de 4 pelarna i mitten hade det tydligen funnits lejon eller drakhuvud i koppar... de va givetvis oxå borta!

... det regnade in lite varstans.... självdrag va det oxå där :)

... mycket av bygget va tydligen mindre bra utfört men när man tittade upp på undertaket kändes det väldigt gediget byggt.... 

... här ser man pelarna där kopparstatyerna har suttit.... 

... mycket arbete återstår om det någonsin kommer att bli färdigt....

... eller för den händige och som har mycket tid... allt finns på plats för att fixa det... utom det som är stulet då :)

.... tydligen har det legat en skolbyggnad där... som idag är inbyggd... men man kan hitta tegelväggar som visar den gala skolan :)

... hela tiden kom där fler som ville titta på detta tragiska öde... 

.... värmegolv skulle tydligen läggas i stora delar av bygget....

... skulpturer och kakel låg i sina originalförpackningar... och på gården låg det tydligen en drake som skulle täcka en hel vägg i sina trälådor.... 

... tunga statyer stod och väntade på att få komma på plats....

... det var med blandade känslor man lämnade Yangtorp.... googla på det och läs historien om det... 

Tragiskt-fantastiskt-lustigt-miljoner-öde-skrämmande-kusligt.... osv... många känslor som snurrade i huvudet på vägen hem... 

Men hoppas får komma dit igen och se det i bruk... och stanna där någon natt och känna den riktiga känslan som borde va där.... 

Postat 2012-09-24 02:02 | Permalink | Kommentarer (19) | Kommentera

Skåne när det är som bäst!

En runda till Malmömässan slutade med en stilla runda i Västra hamnen, en underbar plats tycker jag... mycket att titta på och mycket att plåta...

Något tidigt tycker jag nog!! men ungarna njöt av värmen och tog sig några dopp.... brrrrr 

... när jag stod där så såg jag en båt komma farande och det va ju inte så märkvärdigt... men den hade en fågel som hängde på... för trodde jag att den bara flög förbi... men ju mer jag tittade ju mer insåg jag att den rackaren flög ikapp med båten!!

... den här och några till gjorde allt för att störa friden runt husen.... som de kan låta!!! de hade gått mig på nerverna om man skulle vakna till dem varje morgon!

... dessa hade intagit en mer avslappnad och tyst aktivitet mellan husen....

... jag gillar området.... nära till allt kan man tycka!

...stilfullt och snyggt!

... ja här skulle jag helt klart kunna vakna (om man bortser från måsarna) ... sitta med en kopp kaffe och njuta av öresund....

 

  

... och lyssna på havet...  

 

ja denna bilden får avsluta denna dagen.... i morgon blir det Lund och Malmö igen... :) så vi får se vad jag hittar då ...

 

see ya :) 

Postat 2009-04-15 00:17 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Påskharen har rymt!

Ja då har påsken glidit förbi, helgen var helt underbar... varmt och skönt med trevligt sällskap... jag lyckades med det mesta kan man säga denna helgen! Vakta nattklubben, plåta smycken, vandra vid havet, fixa stoppet i avloppsledningen (3 timmar!!!), plåta lite... fira lite påsk oxå!

 I helgen så åkte vi ner till Rigeleje och vandrade lite vid havet, Disel och Katta fick vara modeller!

 

... lite sand i byxorna fick det vara värt att fånga denna härliga prickiga dalmatin..

??... undra om det är förbjudet att använda denna att dra upp hundar ur vattnet?!

... en stillsam mås guppade omkring i det blå.... 

sen fick jag jobba lite.... smycken och porträtt skulle göras... resultatet får ni se i nästa nummer av REACT Magazine

 

... Agnethas smycken...

... och något om Intersport....

det va helgens bilder....

 

Postat 2009-04-15 00:02 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Hur mycket vatten finns det igentligen?!

Ja det gick jag och funderade på när jag var i Egypten förra veckan, i varje liten rabatt låg där metervis med vattenslang för att rabatterna skulle vara fuktiga till blommorna i det annars karga och torra landskapet, alla dessa hotellkomplex för oss alla turister som vallfärdar dit varje vecka året runt. Sen finns det de som dör av vätskeförlust i närliggande länder, hur går detta ihop?!

Detta låtsasland med alla "gamla" byggnader som man går och tittar på, nu tänker jag inte på pyramider och liknande, utan alla dessa byar-städer med nya hus som ser gamla ut! Det skulle vara mycket spännande att få reda på hur många liter vatten som rinner i dessa slängar dagar i ända :)

Jag hade det himla skönt trots allt på min semester i Sharm el Sheik i Egypten, jag funderade inte hela tiden..... bra nästan :)

 

.... snorklingen var fantastisk! precis utanför hotellet :)

.. man bara hoppade ner från flytbryggan och vips så var man i ett saltvattenakvarie...

.. bilden är tagen när vi åkte i en "ubåt"... man satt underdäck, där väggarna var täckta med stora glasrutor..

vattnen runt omkring var fantastiska att snorkla i... och det var varmt och skönt :)

.. men vägen dit var gungig!! det blåste himla mycket den dagen vi skulle ut så klart!....

.. man ser det tydligt på horisonten  ;)

den här mannen ingick faktiskt i en helt vanlig familj som var ute och promenerade , på korallen, som var absolut förbjudet :) men han hade fullt upp med att titta på allt som låg i bakvattnen, vattnet hade sjunkit undan rejält en morgon, någon minut efter bilden blev hans familj varse om att han var ute och gick på fel ställe, men jag tycker att jag lyckades få till en ganska komisk bild.... 

.. där stod ett gäng palmer längs storgatan... när jag tittade upp fick jag en liten känsla av "Sunset Boulevard"... kanske har jag sett bilden förr just i ett sådant sammanhang :)  

Alla vackra sagor har ett slut... men en liten bild innan  färden hem ... det byggs ju en hel del där... och en dag när vi gick hem så passerade vi en sådan byggplats... ingen vacker sådan... och de som jobbade där hade nog inget fungerande fackförbund heller... deras "bostad" eller lunchmatsal så allt annat än mysig ut!

.. det är den tegelbyggnaden till höger i bild... porten in till vårt underbara hotell komplex "Calimera Royal Hotel" syns i bakgrunden.

 

... sista bilden blir en klassiker genom flyplansfönstret...

... ja kommer tillbaka dit! och då ska jag låna den bärbara datorn från hotellet som fanns där! vilket jag upptäckte sista dagen.....

 

tack å hem

 

Postat 2009-04-03 20:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Skriver om

free counters