© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Röda fjädrar och politik

Ja så skulle man kunna summera min helg genom kameran, nästan... men jag tillbringade den mesta tiden med att fixa och trixa i trädgården, 9000km2 tomt kräver sin tid vare sig man vill eller ej :) och nu börjar det verkligen bli behov av jobb :)

 Men vi skulle in och handla lite blommor på torget och visste att min far skulle vara där och sälja röda fjädern pins, så det va bara för Katarina att ta fram lädret och köpa varsin pins :)

Mer info om röda fjädern på http://www.rodafjadern.se/  

... sen fick det bli en idolbild till på de 2 herrarna :) för deras insats :) denna vackra långlördags insats :)

 

Sen blev det inte mycket mer plåtande förrän jag kom till jobbet på måndagen (läs 27/4), Tribo skulle chatta med läsarna av Sydsvenskan, så jag hoppade snabbt in och tog några bilder.

... en djupt koncentrerad Tribo... 

 

... ja va förresten på ett spännande möte innan... håller tummarna för det! Ni lär få veta mer om en månad ungefär... om det blir av... :) 

Postat 2009-04-27 23:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Gräsgroda och bogserbåten!

Lunchen bar iväg till varmare breddgrader... hela vägen till Åhus, men jag gjorde ett snabbstopp vid Herkules för kolla läget runt lerdammarna... några tjuvfiskare och en himla massa gapiga gäss... sen såg jag den!! den första grodan i år!!... Hilfe.... hur ska jag nu lyckas förvalta detta ögonblicket... hmm... nåväl... den fastnade... en gång.... men jag lär nu återkomma för att göra ett lite bättre arbete :)

 

 

.... sen körde jag en liten runda i Åhus.... och hamnade till slut utanför hamninloppet.... en båt blev förföljd av lotsen.... eftter en stund... så kom den ikapp.... vad som hände förtäljer inte historien, men det såg ut som att lotsen kämpade för att komma ikapp :)

 

...  det va allt för idag.... se ya :)

Postat 2009-04-24 15:11 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Ståtligt stadsdjur och en insekt!

Som en naturlig del av hemfärden körde jag inom mac donalds för att köpa en mellan kaffe latte, sen vidare till fd tippen på härlöv där Linnerundan har sin start, ett underbart område där det finns en mängd spännande djur att plåta... bara ett stenkast från centrala delarna i Kristianstad, tippen är numera bara en enorm backe som växt igen av gräs och annat, jag tog mig upp för backen och fann ett gäng rådjur där uppe som betade i lugn och ro. Vinden låg lite från sidan så de kunde se mig men inte lukta på mig :)

Jag kröp så nära jag bara kunde men insåg att jag ändå fick ta lite hjälp av min konverter (x1.7), kollade noga var t jag la mig för x antal gäss hade oxå varit där :)

.... den hade sett mig men den verkade inte kunna uppfatta rikigt vad jag va...

.. för sakta men säkert började den nämligen vandra mot mig....

men när den hade kommit ca 30-40 meter från mig så fick den nog den vittringen som den ville... och la benen på ryggen och sprang till baka .. jag började få lite puls faktiskt innan den sprang... började fundera på om den kanske skulle ta sig fram till mig, har inte hört någon stångas av ett rådjur men någon skulle ju bli den första :)

 Sen vandrade jag ner till våtmarken för att ännu en gång se om grodorna var i farten... men icke... men en hel del salamandrar var i farten som jag lyckades inte på något sätt fånga dem i bild, det är hög tid att skaffa sig ett riktigt bra macro igen... ångrar lite att jag sålde mitt Nikon 105/2.8 ... får jaga ett sådant på blocket i dag :)

som avslutning på denna lilla runda så jobbade jag lite på att fånga en skräddare som var i farten på vattenytan....

"David mot Goliat"..... det slutade med att den lilla insekten fick känna sig besegrad...

 Hej hej.... 

Postat 2009-04-24 06:54 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En pepsi och en pilfink!

Pepsi är vår 5:e katt (vi har 4 till), hon är inte bara en katt utan en mycket gammal katt.... jag vet man talar inte om en kvinnas ålder... men hon e faktiskt en katt. 18 år på fyra ben! ja tänker ni, självklart har hon 4 ben... ja jag har inte sagt något annat heller?!... Nåväl... ett försök att vara lite rolig.... usch... ja e trött och sliten idag, steg upp 08 bara för att köra till Osby.. outlet.... dörrrar fönster osv... skulle reas ut... men vi blev trötta redan på första stället! alldeles för mycket folk... och alla verkade veta exakt vad de var ute efter... men vi hittade något riktigt bra... gratis våfflor :) 

 

Nåväl..... vi va hemma igen till slut.... så då var det dags att försöka rasta den gamla honan i trädgården, ja hon är inte så intresserad av att gå ut, vi fick henne för några månader sedan, omplacering på gamla dar :)

Och så här ser hon ut :)

Intensiv blick eller hur :)

... med en vacker profil ....

.... det blåste lite idag.... så morrhåren yrde ....

 

... jaktinstinkten har hon kvar.... våra intensiva mullvardar lär få det jobbigt...

... vi har 3 hankatter som som sätter sina doftspår lite varstans i trädgården.... luktar fränt!

... vi testade en modell pose ... kändes himla bra.... sen körde vi en på temat.... ensam övergiven i ett...

.. stall.....

 

en å annan pilfink ska inte känna sig säker heller :)

 

 

go natt! 

 

Postat 2009-04-18 23:39 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Råttor och vår!

Ja en stilla runda efter jobbet i Ekenabben för att möta våren, underbar liten runda... genom våtmarkerna och ut till sjön.

 

Våren är underbar helt enkelt!

... knopparna brister...

... vitsipporna sträcker sig efter solljuset som sakta sänker sig...

.... träden kommer snart att stå gröna och granna...

 

under träden i skuggorna kämpar nya grödor att komma upp....

 

.... när man kom hem möttes man av en annan sida av våren....

 

VATTENSORKARNAS återkomst.... så nu e jakten i full gång igen... med 5 katter så blir det en hel del jakt :) dags att minska kattluckans hål :)

 

det får bli dagens sista bild ... 

Postat 2009-04-17 19:57 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 Nästa 

Skriver om

free counters