© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Från Madonna till gräsrotsnivå...

Ja, vilket drag det blev i min blogg efter Madonna inlägget, nu har jag samlat mig och kommit ner på jorden ingen. Vaknade 06.30 på soffan i morse och gick ut en runda, igår kväll gick jag och letade efter mördarsniglar men kunde inte hitta några aktiva, de låg bara under stenar och stockar och såg ut som gamla tuggummi, men i morse va de aktiva! Och jag har många på min tomt, skulle nog kunna säga att jag har en nätt invasion :) morgonpigga mördarsniglar... det va nästan svårt att hitta just den där som utmärkte sig lite extra men så va den där... en äkta mördarsnigel... i full fart med att smaska i sig.. ogräs... yes tänkte jag, inte så dumma ändå... de äter "kirskål" (tror jag det heter).... jag låter dem leva ett tag till... ät ni bara ... alla kirskål.

... glupskt slukar den kirskålet...

... man förstår vart skräckfilmsproducenterna får sin inspiration ifrån... 

 

.... Ropen skalla "mer kål till mördarsniglarna"... 

 

... en liten droppe får avsluta innan jag trippar försiktigt mellan sniglarna tillbaka in i huset för att ställa frukosten på bordet :)

... gomorgon.... 

Postat 2009-08-13 10:11 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Madonna Ullevi söndagen 9 augusti

19.05 taxin plockade upp mig vid storan, dax att dra till hotellet och hämta kameran m.m. något stressad inombords, inget fick gå fel allt va tvunget att det skulle funka! Nästan framme ringer telefonen, det va presschefen som bara ville säga att vårt förmöte var flyttat till kl 21 okej tänkte jag, jag får lite extra tid .. koppla av lite på rummet, gå igenom sakerna, ja sa till taxin att han kunde plocka upp mig kl 20.15 igen, klockan gick fort, som vanligt. Taxin plockade upp mig exakt 20.15.... det hade börjat regna .... och ju närmre vi kom ju mer började det regna... skit tänkte jag, det oxå, inte nog med att det va min första riktigt riktigt stora konsert (kan det bli större igenteligen) jag skulle plåta nu skulle jag behöva ta hänsyn till regnet oxå! Det får gå... så e det bara, väl framme vid Ullevi, där va tusentals och åter tusentals människor... ja överallt sprang det folk i regnkappor :) jag va framme 30 minuter innan, i väldigt god tid, nu skulle jag hitta till Paradentren... som vanligt låg den på andra sidan... väl där så stod där ett 10 tal andra fotografer, det va även ingången för våra kära svenska kändisar... Niklas Whlagren och Laila Bagge dök upp och gled in... några till som jag i skrivandes stund har glömt namnen på :)

Kl 21 så fick vi vår genomgång, bakslag nummer 2... vi skulle inte få stå på avsatsen, utan nere på golvet, nåväl... några minuters väntan igen... sen ropade de... nu e det dags följ med, vi gick på rad.... slussades igenom folkmassan ... till vår plats... mitt framför scenen, bakom ett kravallstaket... men jag hittade snabbt en plats med ett fotstöd på... yes... jag kommer 40 cm högre upp... nu så... blev ja lite nervös :) skulle allt funka.... skulle jag få några bra bilder... räckte mitt 70-200/2.8 med en konverter x1.7.... när väl några scenarbetare kom in på scenen kunde man testa avståndet och och ljuset... jodå.. detta ska bli bra.... tänkte jag :) 

Och det regnande inte längre..... yes :)

Ofantligt mycket folk!! överallt....  vilken känsla vilken upplevelse.... 

Nu va det dags.... ett enormt bildspel satte igång...

 

Jublet steg.... musiken ljöd i högtalarna... mitt hjärta bultade.... Underbart :)

Nu va det nära .... var e hon... när kommer hon fram.....

Där va hon... nu gällde det... yes inställningarna satt där.... nu gällde det att trycka av....

.... hjärtat gick ner i normal takt... detta blir perfekt.....

 

Mäktigt!  

... magnifik scen... vilken show... kan det bli bättre....

... vilken show....  

... dansa kan hon... och sjunga.... 

.... bildspelet va underbart i bakgrunden.... 

 ... och poserna va nice...

 

... vissa ögonblick minns man extra....

 

... under denna stunden hade jag lånat ut min plats till en kille från Alingsåstidning, kanske inte det smartaste jag gjort... precis innan hon RR glider in på scenen... men är man godhjärtad så är man :) 

 

.....  

... när man stod på golvet så fick man publikens händer ... ganska effektfullt ... 

...  

 

... en bild jag minns från tidningarna innan konserten.. jag fick den oxå :) 

...  

Madonna och brittan... trevlig kombination.... 

... helt plötsligt... fick jag en dunk i ryggen... det va dgas.. 3 låtar hade gått... det kändes som en minut!!... på kommando gick vi på rad ut igen... ut från Ullevi.... nu skulle jag ta taxi till hotellet för att  lägga kameran och byta om.... och ta samma taxi tillbaka för att gå in igen som publik och på något sätt få kontakt med mitt sällskap... som befann sig i Golden cirkle... 40 minuter senare va jag på plats igen.... stressa stressa ... väl inne i golden cirkel.... insåg snabbt att det skulle inte funka... jag kunde ommöjligt hitta dem och ta mig fram.... tittade på resten av konserten frånn sidan.... men ... jag stod bra... såg allt på närmre avstånd än jag plåtade från innan :) 

Jag tittade på resultatet från när vi väl kom tillbaka ännu en gång till hotellet... nu va jag sliten.... men epsonen visade att jag hade lyckats enligt mig bra... jag är nöjd och glad.

Känslan sitter fortfarande i kroppen...  

 

Postat 2009-08-11 01:51 | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Skriver om

free counters