© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

En liten fågel i en stor skog...

Så tror ja nog denna lilla varelse känner sig... jag kröp omkring och tittade efter uttrar när denna istället fångade min uppmärksamhet... närgånget hoppade han från gren till gren... ner i gräset... upp för att kolla mig... å ner igen... att han va närgången kanske var för att jag hade lövkläderna på mig :)  

när den väl kom på lite avstånd från mig (300mm+exp) ... har inte kunnat spåra arten men det tror ja nog någon ganska snart kan upplysa mig om :) liknar en liten gransångare :) men jag känner inte igen de små prickarna på fjädrarna....

.... helt plötsligt så sträckte den på sig och for snabbt iväg... samtidigt som jag hörde någon form av hjord närmade sig snabbt.... lite kymig känsla i min kropp.... å inte se vad det va.... med tanke på snåret jag satt i och granskogen vid sidan.... och enda flyktvägen va i vattnet!!... phhhu det va bara 2 hjortar som blitt skrämda av något.... men deras enda och märkliga väg va några meter från mig rätt över ån :) när marken gungade så trodde jag givetvis att det va 20 grisar som skulle korsa min plats :)

 

Postat 2010-08-30 18:21 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

En kvällsrunda i Bockeboda...

Sista dagen på semestern och solen lyste vackert på kvällen, en stilla stund i skogen är precis vad jag behövde, Bockeboda fick det bli... tänkte lyssna lite efter ugglor, har ett ställe som borde hysa en del :) och visst fanns de där... jag såg dem inte men hörde dem när mörkret lade sig... det för bli några rundor till... så kanske turen är med en .... jag satte mig vid åkern och spanande ut över den... en Råbock kom gåendes i sakta mak rakt mot mig... ja va klädd som en buske så han såg mig inte.... han verkade ana lite oråd men gick vidare... sakta sakta mot mig.... 

Klick sa kameran och han stannade upp och vädrade .... och gick bak en buske :)

... en liten stund senare hörde jag hur något flåsade ute på grusvägen... sakta smög jag farm och kikade efter vad det kunde va... en jägare (Patrik) och hans 2 hundar kom gåendes... de skulle senare jaga gris på åkern i skydd av mörkret, låter klart spännande!

Nu inväntar dagar... veckor... månader av arbete tills nästa semester :)

 

Postat 2010-08-22 23:12 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kajan... ny kompis i trädgården :)

För ca 2 månader sedan dök det upp en kaja med skadad vinge, vi kom överens om att det va bättre att han skulle få somna in, efter 2 misslyckade försök att fånga honom gav mitt hjärta upp.... det va nog meningen att han skulle stanna vilket fick till följd att han får lite käk i tid och otid av mig ... han liksom dyker upp runt mig trots att vi fick en lite lustig start på vår "vänskap"... på morgonen är han mest social... då skriker han och kommer direkt kan man säga... och ja snackar lite med honom oxå... pinsamt tycker min sambo :) vi brukar ha en stund vid dammen tillsammans där han får lite ost å annat gott... hans stora intresse är att rota bland löv och små pinnar.... drar jag upp en maskros så ska han direkt kolla om det finns något gott där under.... vi har jobbat hårt bland myrbona ... han fullständigt älskar myrägg.... ja ni hör... vilket radarpar vi börjar bli.... idag vaknade jag så där onödigt tidigt.. kanske för att jag har semester... för det kan ju inte va åldern som spökar!!

Nåväl... här kommer en liten bildkavalkad som vi fick till i morse....

... mitt namn e Kajan! (tyvärr va Kaj upptaget av en stör i dammen)

.. bästa sysselsättningen... leta gosaker i gräset....

.. det gäller va med när det händer.... 

.. ska vi leta mat eller plåta!!!!

.. visst har ja snygg profil?

.... snygg bakgrund!

.... örnblicken ;)

... han snyggar till sig....

.... fotvård...

... plåta mig inte när jag tvättar mig!!!!

Modell: Kajan

Foto: jens christian

 

 

Postat 2010-08-13 19:16 | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera

Kungsfiske! och misstag....

Då va man på jakt efter den perfekta bilden på en kungsfiskare, en fantastiskt vacker men ohyggligt snabb fågel, efter x antal timmar s spanande längs med ån hittade jag mitt ställe, jag kunde ligga bekvämt och skyddad... med ett avstånd till pinnen som den brukade sätta sig på, runt 3 meter... perfekt... lite lätt ovanifrån oxå... men den lyste mestadels med sin frånvaro... man hörde den komma.... och svisch så hade den passerat... men vid ett tillfälle satte den den sig där... helt perfekt.... bara till att trycka av... men va fan tänkte jag... hur jag än gjorde så blev pippin suddig!!... pulsen höjdes och jag blev stel i kroppen.... va e det nu då!!!... i en sakta rörelse och höjde jag blicken... fumlade lite på objektivet och insåg att den stod helt galet inställt!!!.... snabbt fixat.... men då hade ju givetvis kungen flugit iväg..... så här retsamt blev resultatet!!! 

... men visst hade den blivit bra....skam den som ger sig!!!....

Men det finns ju så mycket annat man kan roa sig med när det inte vill sig som man hade hoppats på .... på platsen finns det gott om Färna, en riktigt rolig fisk att fiska efter... jag har alltid med mig färskt fransbröd att roa mig med medans jag väntar på kungen...

... sakta glider den upp från djupet...

... fokuserar ....

... och tar brödet i ytan...

... sväljer det med kraft och...

... och njuter... alla som fiskar vet hur spännande färnafiske är... och med vilken kraft den tar betet... de fiskar som glider runt där jag försöker fånga kungen ligger runt 2 kilo och över... alltså riktigt roliga bitar att kämpa med :) när jag väl fångat kungen på bild ska jag lösa fiskekort i ån och fiske lite :)

... en hel del sländor håller till där och far fram och tillbaka över vattnet... och parar sig hela tiden :)

.. senaste passet jag hade där va där en hel hög med Sädesärlor med ungar... de va mycket nyfikna på vad jag var för en rörlig lövhög som låg där... vilket gjorde att jag kunde komma dem riktigt nära :)

.. de passade även på att reta mig genom att sitta på kungens plats.... men å andra sidan så kunde jag se till så att alla inställningar va som de skulle ;)

Man lär sig av sina misstag... 

Postat 2010-08-05 23:42 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Skriver om

free counters