© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Allt var riggat å klart... för rovisar!

Gosakerna låg på plats sedan dagen innan, älg och lite annat kladd :) redo att förtäras! Mackorna var bredda, chokladen på termosen: Jag parkerade bilen runt 06, dimman låg tät (typiskt), bara hoppas att den skulle lätta när solen kom upp. Det kändes riktigt bra.... det låg i luften att detta skule bli en härlig morgon med en massa rovisar som skulle komma på besök, glad i hågen packade jag ur bilen, satan va bra det kändes, stod en stund vid bilen och tittade ut över ett kolmörkt dimmtjockt område... hmmm.... men stod där en stund och bara njöt... lyssnade... mmm härligt! shhhh hörde jag mig själv säga.... va fan va nu det som sprang där inne i energiskogen?!?!?... näää... det kan inte va sant... grisarna va tillbaka... shit... pannlampa på eller av?!... skulle jag mista mitt mörkerseeende (som jag ändå inte hade någon nytta av i dimman)... ställde ner stolen och spannen med lite extra gosaker ... hmm... hur snabbt kunde jag hitta nycklarna och komma in i bilen?!.... om nu grisarna skule börja jaga mig.... hahahahaha någon som känner igen sig?... nä tänkte väl det... vi natur/djur fotografer tänker inte så ju.... utan vi bara travar på genom mörkret .... hahaha.... men jag stålasatte mig iallafall och stegade på... med stadiga steg och värkande axlar av alla saker som skulle med, tält, stol, kameraväska, spannen med lite extra osv sov....försvann jag in i dimman.... (satan va svart det va) ... men jag följde buskarna tills jag nästan gick på min sittpinne... där älghuvudet låg... vände mig och och gick bort till min plats.... vecklade upp tältet (doghouse blind) ... lyfte in alla saker, öppnade upp ena halvmånegluggen och la mitt camonät rakt över tältet, rättade till det så att min glugg i camot kom precis där jag ville ha det.... la ut lite gottigt till och gick in i tältet.... satte upp stolen ( en fiske stol med ställbara ben och underbar sittdyna).... allt på plats, stativ och kamera... allt inom räckhåll.... att jag hade öppnat hela halvmåne gluggen gjorde att jag fick bra översyn över ängen... camonätet gjorde mig helt osynlig!  Nu va det bara att invänta ljuset och att dimman skulle lägga sig.... 1 timme senare så dök de första skatorna upp.... försiktigt först... perfekt tänkte jag!.... nu ser rovisarna att det är lugnt att äta där :) nästan exakt 08.10 så hördes de första skriken från några ormvråkar :) härligt.... de hade sällskap av en korp.... först kom vråken farandes förbi... sen korpen... skatorna for åt alla håll.... någon flög in i tälttaket... och det srpakade bra i buskarna runt mig :) härligt tänkte jag.... har blir det action :) sen försvann de.... och skatorna kom tillbaka.... massor .... men de är ju lite underhållande med alla sina läten.... 

... såg ut som det va någon som behövde läxas upp...

.... lite försvarstal....

... en bedjande min.... "snälla låt mig sitta här, på kanten"

... men icke!! 

... inte så ofta jag får möjligheten att plåta kråkor... faktiskt...

... även de har sin charm.... 

... funkar bra i B/W oxå....

Nu undrar ni vart rovisarna tog vägen?!.... nä ni förstod nog att det inte skulle bli något av det.... de gled förbi några gånger men visade inte mer intressse för maten.... men jag fick iallafall en helt underbar morgon.

Tack å hej från mig....

Postat 2011-10-24 00:58 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Dagens lunch blev till en snabb runda på kvällen...

Ja lunchen fick jag göra  annat på... så jag for en runda efter jobbet för att spana  efter lite gris spår... hmmm... måste se hur de rör sig... var de håller på att böka... så att jag när jag smyger dit i skydd av mörkret inte behöver snubbla över dem!!... ve och fasa för det ;)

Nåväl... solen va lite väl intensiv men lite känsla för möjligheter finns där... om inte av svinen.. så av några andra vackra varelser... kämpade med solen och avståndet... till slut körde jag en i direkt motljus ;)

Mor och dotter tittar länge efter mig....

... å när jag inte riktigt fick dit kärpan så testade jag i direkt motljus.... va lite vackrare i verkligheten ;) men ni förstår säkert  ändå ;)

i morgon bitti blir det grisjakt ;) hoppas inte tvärtom bara!!!! 

Postat 2011-10-13 22:31 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Dagens lunchfåglar

Äntligen kommit ut en snabb runda på lunchen, va och kollade upp lite spår efter svinen som hittat till mitt ena ställe,.... trodde i min enfald att jag skulle slippa ha dem runt mig där :) men få är förskonade från dessa vildingar.... förhoppningsvis ska jag väl lyckas fånga någon av dem på bild innan jägarna hunnit fälla dem ;) har nämligen inte sett spår av dem där på 3-4 år...

... gillar de matta färgerna runt...

... här smittar det gröna av sig som en aura :)

Postat 2011-10-11 14:03 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Skriver om

free counters