© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

God nyårsmorgon.... och gott nytt år alla!

Startade eller avslutade detta året med en sittning med förhoppning på lite örn :) det skulle vara sol... några minus... alltså helt perfekt väder :) när solen började gå upp framträdde ett underbart landskap... jag satt bara och njöt.... trots att det va minus så kändes det inte kallt idag... när jag satt där och njöt så såg jag något hända i ögonvrån... en mörk gestalt satt i ett av träden... mmmm tänkte jag... stor nog för att vara en örn ... bra start detta.... när det ännu var för mörkt så gjorde han en loob ner över gosakerna... jag lät han flyga.... inte störa så mkt. Sen kom skatorna... och kråkorna.... en ormvråk satt och skrev någonstans i närheten.... ljuv musik när man sitter så här :) sen kom den... glidandes in och satte sig i ett träd.... nu såg man han tydligt... en ståtlig Havsörn... lyckan va komplett... skatorna och kråkorna försökte störa den så mkt de kunde... plötslig bestämmer den sig för att spana in gosakerna.... gör en snabb loob över gosakerna.... jag inväntar rätt ögonblick.... den glider runt träden och kommer runt ... klick klick... där satt den :)

nja... så höll den på.... sen small det från jägarna som troligtvis jagade gris en bit bort.... ingen reaktion på fåglarna... pphuu skönt.... men nu hände något annat som fick dem att bli nervösa.... ett fasligt liv bland buskarna rakt över.... något/några höll på att ta sig igenom... översvämmningen va isbelagd.... det lät som det kom hur många som helst... fram med kikaren och spanade... nu såg jag... vildsvin... shit!!... hjärtat började bulta!!... är de på väg mot mig... shit det låter som hur mångfa som helst?!?!?!.... sen ser jag en fläckig bakom träden... och i nästa ögonblick... går den förbi tältet?!?!?

... fumlade å hade mig med kameran.... MKT HÖG PULS.... satt med ett 300+2x konverter... så det blev bara denna bilden.... den vända och lufsade iväg bort från mig igen.... pulsen fortfarande extremt hög :)

... kråkorna kom tillbaka och örnarna... ja ni läste rätt... nu va det 4 stycken som cirkulerade ovanför.... de kivades en del i träden... men inge ville gå ner... satt och njöt av dem... ville inte försöka plåta dem så att de skulle upptäcka mig... underbart!!... vilken förmidda!! :) vilket avslut!

nu va det dags att ta sig hemåt för att förbereda kvällen... men då kom såklart en vråk och slog sig ner.... 

några snabba på den.... och sen började jag packa ihop i tältet.... 

.... avslutar med denna som får bli sista bilden detta året....

Gott slut och ett riktigt gott nytt år på er alla!

Postat 2011-12-31 16:52 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

En underbar morgon...

Vinden skulle lätta, det skulle bli lite kallare och solen skulle komma fram runt 10... perfekt... klart å fint väder.... hmmmm... men icke... det hela började med att jag försov mig, han inte allt jag skulle grrr... får bli nästa gång :) väl på plats va det vindstilla.... men inte kallt... kunde bli riktigt bra ;) men va det inte lite regn i luften?!... skumt... eller inte :) 

När tältet va upp och allt monterat tog jag mig en välbehövlig kopp varm choklad... med resultat att jag blev enormt varm inombords... så jag fick börja ta av mig det ena plagget efter det andra... å shit va varm jag blev... ljuset kom och jag började lyssna och titta efter skatorna... men inte ett ljud?!.... sen kom den första.... PANG.... va fan... och gässen for fram å tillbaka över mig... PANG...PANG.... men va fan... e det gåsajakt eller?!.... tröttsamt.... å så höll det på HELA förmiddan..... å inte en fågel i sikte... förutom gässen då :) 11.45 kom så äntligen den första till matbordet... en ormvråk... var den kom ifårn vet ja inte men missade att den spände upp vingarn .... och kom för att landa på stenen... precis som jag ville... men missade rovisen och fick skärpa på stenen istället.... grrr ... väl där så satt den stilla.... kolla åt hö... å åt vä... ja... i 10 minuter satt den bara där.... helt stilla.... och vips så lyfte den och försvann...

... men den gjorde iallafall att dagen inte blev helt tom :)

.... flög åt samma håll som den kom.... 

men största delen av eftermiddan såg det ut så här....

.... de rensade bordet .... 

... en trut med sällskap kom på besök men försvann.... skatorna och kråkorna gjorde allt för att de inte skulle kännas sig välkomna :)

Vind: obefintlig, Disigt och regningt.... inte en solstråle på hela dagen.....

väl mött en annan morgon ;)

Postat 2011-12-28 23:24 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

En liten stund på juldagsmorgonen...

God fortsättning passar jag på att önska er alla, vaknade tidigt och gick ut och satte mig i gömslet som jag satt upp på tomten, lite extra mysigt när vinden viner och man fortfarande är mätt i magen efter allt frosseri från gårdagen :)

Hoppade att sparvhöken skulle visa sig men fick nöja mig med ett gäng skator, kråkor, kajor och småfåglar.

... en av kaojrna spanar ner på godsakerna som erbjuds...

... ser lagom nöjd ut...

Blåmesarna for fram och tillbaka och mumsade på fröna...

...några Talgoxar passade oxå på att frossa :)

i morgon hoppas jag på lite tuffare besökare ....

Postat 2011-12-25 14:22 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Lite stolt blir man allt ;)

Visst får man bli lite stolt när man bläddrar in på Kate Ryans facebook sida och och kan beställa en kalender med min bild från det stora scoutlägret (world scout jamboree) i somras som omslag.... eller?!?!... jooooo... givetvis gick ja in och beställa en direkt utan att tänka att jag troligtvis får en med posten, eller inte ;)

... *ler*.... med hela ansiktet faktiskt åt detta :)

Postat 2011-12-16 00:15 | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

En underbar morgon...

Äntligen en klar morgon som även skulle vara kall... som jag har sett fram emot detta, väl på plats stod jag en stund och tittade ut över fältet, lyssnade och begrundade mörkret, men visst va det något ljus som for fram i månskenet, varelsen tog ett varv mot mig och jag kunde ana en ljus uggla :) ahhh ... härlig start ... jag stod stilla och den cirkulerade bestämt några meter ovanför marken... för att sedan försvinna iväg.

Traskade bort till min plats... hmmm... vattnet har börjat stiga till max nivå för mig... sista rundan att sitta här tydligen ... tills marken har blivit isig och snötäckt, inom kort förhoppningsvis... fick upp tältet och va på plats snabbt och smidigt..... laddade muggen med varm choklad och en macka... nu kunde jag invänta ljusningen med belåtenhet... 

Nu ska det tilläggas att jag fick flytta mig en aningen för att slippa sitta i vatten... hmmm... kom en aningen nära tyckte jag... men det gällde väl bara vara extra tyst och försiktig i rörelserna....

Tidigt hörde jag vråkarna skrika allt närmare, skatorna hade börjat kraxa och for fram och tillbaka mellan träden och sittpinnen... men väldigt försiktiga med att börja äta.... helt klart satt jag för nära.... vråkarna tystnade och hördes inte mer .... skatorna kom och gick allt eftersom morgonen övergick till förmiddag!

... endast en svartvit skata blev det.... 

Men nu e det dags att flytta på sig .... gott om plats finns det ;) och nu ska jag flytta LÅNGT från grisarna... ska slippa ha dem flåsandes i nacken ;)

Postat 2011-12-08 20:04 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera
1 2 Nästa 

Skriver om

free counters