© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

En tidig morgon på mage med grus i ögonen...

Efter att ha sett ESC och slumrat till någon timme så vaknade jag igen... tittade upp och ner på klockan... mmm varför inte, en runda ut i naturen kanske skulle sitta fint, såg hur dimman brdde ut sig och tänkte .. fin fint :) men den dimma som svepte in va tjock som mjölk! Solen orkade nästan inte få sina strålar att komma igenom, bara vid några enstaka tillfällen kändes det som att jo.. det blir nog perfekt ändå... men lika snabbt så tjocknade det till igen... inte förrän sista halvtimmen så kom ljuset som va ganska bra, men ändå mellan 1250-1600 iso! 

Gulkärlorna kom och flög hela tiden, ibland for de fram så jag omedvetet duckade under camonätet :)

.... daggen va påtaglig när man låg där.... men den är vacker på bild :)

.... något dassigt ljus eller ;) knappt 10 meter bort....

... när väl solen kom fram så blev det ibland något bättre ljus som när den här Rödbenan envist skulle hålla till borta i vassen...

... men sen kom den inom räckhåll och bjöd på en härlig avslutning på denna något dassiga morgon...

... den vadade runt i vattnet och hittade några små "öar" att ställa sig på....

... men den fick ingen ro... utan gick runt och skvätta lite... 

... men det va ju ett bra "badställe" den letade efter visade det sig....

... å vilket bad den bjöd på :)

... den badade riktigt ordentligt vill ja lova och länge!

... sen torkade och rättade till fjädrarna länge... väldigt länge..

... undrade nog vad det va för "smatter" som kom från den där märkliga busken :)

... sen drog den vidare och jag kunde packa ihop och åka hem... något trött vill ja lova... undra om båten som gled förbi såg mig ;)

Postat 2012-05-27 23:04 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Ugglor i mossen?!

Det blev en runda till det den smått magiska platsen där lappugglan hade hållit hov, men denna kvällen va han som bortblåst, vi stod där och väntade men fick till slut ge upp, ska bli spännande å se om han dyker upp någon annanstans i Skåne.

.... vi va runt 5 stycken som tittade runt...

... men det blev mest lite socialt snack bland buskarna....

På återseende någonstans i naturen....

Postat 2012-05-23 13:06 | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Äntligen fick ja min uggla på bild!!

Fick tips i söndags  (Anders Grönlund)att en Lappuggla hade varit synlig i skåne , men kunde inte köra dit på söndagen utan fick snällt vänta tills idag, satte mig i bilen och drog söder över.... spänd av förväntan... skulle jag äntligen få en uggla på bild... och en besökare av rang oxå!! Där stod en bild och en fotograf när jag anlände runt 05.30.... hälsade och det visade sig vara Sam Lantz... vi stod en stund och tittade men såg inget då bestämde jag mig för att gå en runda upp på vägen och spana runt lite... när jag va på väg tillbaka så satt han bara där i trädet.... några meter bort från mig, drog av några snabba bilder, så att jag verkligen hade han på bild...

sen knallade jag bort till Sam och vinkade på honom... där stod vi med Lappugglan några meter bort från oss.... vi bara njöt och plåtade... sen kom där en bil och skärmde ugglan!!! grrr... han drog in i skogen igen.... vi gick en bit bort och avvaktade å se om han skulle komma fram igen... vi stod där med kikarna och spanade... sen såg jag honom bakom en buske... han började jaga och vi kände att nu va det läge igen... vi traskade runt och hittade honom igen...

... han satt och spanade från en trädrot.... hela mitt ansikte lös av glädje.... nu hade det kommit lite mer folk som gjorde oss sällskap....

... tänk om trädet inte hade varit där.... 

... solen började leta sig fram mellan träden... och i strålarna så passade han på att ha lite morgon bestyr...

... något fångade hans uppmärksamhet... högt upp... vilket fick han att se ut som en "stubbe"... 

.... fantastiskt gullig i profil oxå :)

... han satt där och kollade runt och njöt... nu hoppades man på lite flyktiga bilder oxå.... 

... plötsligt va det dags att dra en runda.... mellan träd och annat... kameran fick jobba hårt.... och tanken hoppades på ... snälla någon med skärpa mellan träden tack :)

....mmmmmmm..... så vacker... så graciös.... nackhåren reste sig....

.... jag är nöjd och glad :) 

... det va så häftigt å se han flyga där mellan träden.... nästa gång kanske jag även kan få till en jaktbild... med lite sork i näbben :)

Han drog iväg mellan granarna.... och vi passade på att vila och äta lite frukost :) lyckliga och glada satt vi där och tjatade om allt mellan himmel och jord... nu va det ännnu fler som hade kommit... de stod där tysta och tittade... men den hade bestämt sig för att det fick va bra med detta denna morgon :)

Lugn lycklig kunde jag sätta mig i bilen och köra hem :) 

Postat 2012-05-21 12:59 | Permalink | Kommentarer (18) | Kommentera

Då låg man där igen...

Vaknade av mig själv lite i 04, ser ut som det ska bli bra väder, samlade ihop sakerna och drog iväg, lite osäker på vart jag skulle köra men tänkte att man kanske kunde få se lite vadare idag, väl på plats va det tyst, förutom lite måsar och gäss som korsade den halvmörka himlen.

Men det dröjde inte länge förrän orkestern drog igång och nu va det andra som höll i taktpinnen, Gulärlan hade kommit, en härlig färgklick ... ivrigt for de omkring, spelen va igång! Ganska snabbt kom de nära inpå, men kameran strulade?!... fokusen ville inte... trixade och vände och vred på sakerna sen så kom allt på plats :)

... med raska steg landade de och sprang omkring... 

... de va bara några meter ifrån... så vackra upplevelser fyllde sensorn...

Ett välkänt läte kom farande och slog sig ner en bit bort! Men till min förtjusning så kom den närmare och ställde sig fint på en lite "kulle"

... där stod den och kollade bort...

... den sjöng eller rättare sagt kallade... den lät mer än vanligt! Det hade oxå blivit full fart på Rödspovar och Tofsvipor... jag vände blicken bortåt och upptäckte en Räv som hade satt fart på alla, den hade även någon i sin mun, en mor eller far hade fått sätta livet till! 

... strax efter att Rödbenan hade flugit iväg så kom ett annat läte farande.... mycket klarare.... vände upp blicken och såg den komma! Strandskatan, några grässtrån gjorde att jag missade landningen.... grrr

Men vackert spatserade den runt.... dock bortåt... men jag va lika glad för det :) 

... mycket förtjust i denna vackra skata!... den stod där en stund... 

... men även den drog vidare.... men en härlig morgon blev det! 

Postat 2012-05-19 17:40 | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

I gömslet vid dammen...

Detta inlägget kommer skilja sig från många andra jag gjort för att det kommer handla om min lilla damm på tomten :) vilket liv där är när man studerar det noga! Jag ska försöka göra detta ofta och se hur många arter jag kan fånga där :)

Först ut är det koltrasten.... en riktig smygare runt dammen....

.... den stod där och spanade.... några andra var längre ut på gräsmattan... 

.. sen har vi en av mina favoriter i fågelvärlden... Blåmesen... som kom och drack och njöt av omgivningen... 

... jag satte upp en pinne, den enda jag hittade som va lång nog att komma långt ut så att jag fick en skön bakgrund... 

... Sädesärlan är en närgånegn och trevlig gäst vid dammen... ja överallt ... den är lättfångad för att den inte bryr sig så mkt om en... att man ligger eller sitter i dess närhet....

... den va oxå villig att posera på min pinne.....

... sist ut denna dagen är Gråsparven.... 

det ska tilläggas att pinnen måste fastas bättre och justeras till nästa gång då Duvorna är något för tunga för denna installation... de sänkte den .... men väl mött fler gånger vid min damm :)

Idag, 4 arter.... 

Postat 2012-05-16 23:33 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
1 2 Nästa 

Skriver om

free counters