© jens christian

Tankar och funderingar fångade genom diverse objektiv...

Premiär! Årets första "ligga-på-magen-under-ett-camonät"!

Vädret skulle väl inte va det bästa men nästan upphåll fick duga! Första på magen på ett liggunderlag under ett camonät är alltid lite speciellt, känslan att smyga ut i skydd av mörkret och dra nätet över sig och invänta ljuset... höra hur alla fåglar vaknar till liv! Underbar känsla... jag hade bara spanat med kikare efter hur blött det va där ute ... och det såg "torrt" ut där vi brukar ligga... men när jag sakta gick ut i mörkret plaskade det på rätt bra under kängorna... hela vägen... jag fick helt enkelt leta upp den "torraste" platsen och rulla ut liggunderlaget... i dessa lägena undrar man varför man valde den smala varianten!! ... armbågarna och underarmarna blir alltid blöta... och idag skulle det definitivt inte bli något undantag, fråga blev instället.. hur länge skulle liggunderlaget klara det?!...

... de första som landade va några gäss, mörkt va det fortfarande... så jag fick skruva upp isot till 8000.

... sen kom ett par änder och landade i bakvattnet... simmade runt och kvackade lite...

... sen kom Tofsviporna... en efter en och landade och flög vidare efter att de badat lite....

.... ett snabbt dopp och hopp upp på land igen...

.... kändes som om hon hade dåligt morgonhumör ;) om blickar kunde döda....

Premiären va på mitt vanliga ställe och med tanke på hur fuktigt där va så lär mitt andra får vänta någon/ra veckor innan jag kan prova det :) ha det gott och på återseende.

ja just det ja... liggunderlaget höll borta fukten alla timmarna!

Nikon D3s+Nikon300/2.8+2.0III konverter, liggunderlag, camonät och hemmabyggda groundpoden (oslagbar i dessa låga vinklar)

Postat 2014-04-07 11:44 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Skymningsskuggan blev skarp!

Tiden har gått... alldeles för länge enligt mig! Dåligt med tid och när det väl funnits tid har det inte gett något resultat, vintern blev mild och blåsig och när väl snön kom så stormade den iväg och snövallar gjorde det omöjlig för mig att ta mig till mina platser.... 

I några veckor har det till och från varit helt fantastiskt väder och man har längtat ut i naturen, några pass har det blivit men de har mer känts som rek-rundor. Nu ser jag fram emot vadarsäsongen.... att ligga på mage under ett camo-nät är bomull för själen ;)

Idag har jag tittat ut från kontoret på den blå himmelen och tänkt... i kväll så ska jag ut! Snabbt hem och packade utrustningen och begav mig iväg, jag satte målet att kolla runt lite, lite tankar hade jag med mitt mål, men målet uteblev och istället fick jag ett fantastiskt roligt möte med en krabat som jag knappt sett levande och har jag gjort det så har det bara blivit ett gråvitt streck på sensorn, men i kväll så kom han fram ur skogen och ner på grusvägen, min första tanke va ... men va fan det är ju en grävling... kul å se... jag tog en bild och insåg snabbt att det va för långt i väg och för mörkt...

... han reste på huvudet och tittade åt mitt håll och började lunka mot mig... jag satte mig på huk och sänkte stativet ett steg... jag hade ställt isot på 12800 redan innan och det va ju bra för det behövdes, bländare 4 hade ju gärna stått på 2.8! när han lunkade mot mig va det svårt att få fokus... men så började han stanna upp varje gång jag försökte få en bild... och när han va inom 5 m så stannade han till och stod still för en-två sekunder och de va allt jag behövde för att säkra en bild.... gött :) jag tittade upp och tittade på han när han väldigt nära passerade mig...häftig känsla... han gled ner i diket och försvann... men dök lika snabbt upp igen .... upp på vägen igen och tittade ännu en gång på mig och jag log och nickade belåtet åt hans håll... 

.... äntligen en "väl" skarp bild på denna doldis :)

... upp ur diket igen ... spanade lite och sen...

... vidare färd för lite äventyr i natten...

... det är ju oftast så här jag har fångat dem innan... 

Gött att få skriva ett blogginlägg igen.... snart kommer där lite vadare om allt stämmer ... och vem vet... kanske en följetång på denna krabat oxå, det återstår att se.

Tack och gonatt!

Postat 2014-04-04 00:25 | Permalink | Kommentarer (13) | Kommentera

En snabbis...

Solen tittade fram och värmen steg! En snabb koll ut vid fågelmatningen... och där va det full fart.

... härliga höstfärger....

.. Talgoxen passade på att visa upp sig...

... Grönfinken försvann nästan in i bakgrunden...

..Pilfinken satt och värmde upp sig i solen...

Kanske för mycket "artbilder" men ett trevligt inslag på arbetsdagen ;)

Postat 2013-10-23 13:57 | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Dagens sittning i gömslet...

Solen tittade fram sent på eftermiddagen så jag passade på att sätta mig en stund i gömslet! och vilken fart där va.... HILFE!! snacka om att de har hittat dit... ja mest pilfinkar än... och de tar plats helt klart... men några nya fick oxå plats...

... en Grönfink satte sig fint tillrätta när pilfinkarna höll sig borta... 

... pilfinkarna intog alla platser för det mesta....

... en Grönsiska titta fram och försökte få några mumsbitar....

... Kajan kom på besök och fick alla att sticka som oljade blixtar...

.... men mest va det pilfinkarna som for fram och tillbaka... 

... de hade full koll runt omkring ifall det skulle komma något skrämmande farande...

... och snabbt gick det när alla lyfte! Ska jobba på detta lite ;)

... men detta blir nog dagens bild! Grönsiskan som kom och satte sig så långt ut den kunde och sträckte på sig... lite nervöst.... "kommer jag med i bild ändå?"

på återseende :)

Postat 2013-10-16 18:40 | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

I gömlset på min tomt...

Ja det blir ju så i mellan åt att tiden inte räcker till att komma ut i naturen så mycket som man vill, vad gör man då? jo... ser till att kunna njuta av "den" hemmavid :) inget nytt påfund alls men ganska trevligt och väldigt enkelt! Byggde mig ett "litet vatten" och satte den på ett par ben så att "vattnet " kom lagom högt från mitt tältgömsle (snart ett fast)... jag tog en SE-pall och satte 4 ben på den... tog plankor och byggde en sarg, klädde den med plast och la en svart marktäckduk över (allt fäste jag med häftpistol) drog lite camonät runt om benen så det bildade en "kjol" mest för att det skulle se lite trevligt ut :) fyllde med vatten och la en planka på tväre längst bort och la en "snygg stock framför"... plankan fungerar som matbord... 

... det tog en vecka innan fåglarna hittade dit... men sedan har det varit en strid ström.... här har vi en Nötväcka som roade mig en dag... det smidiga är att man kan smyga ut och sätta sig i 10 minuter och sen in igen... och ha med sig lite bilder ;) 

... en Bofink tog sig en bit mat....

... det enda problemet är att det kommer hysteriska mängder med Pilfinkar!!.... de är väldigt observanta ... jag räknar med att jag kommer få besök av Sparvhöken inom kort oxå ;)

... Blåmesen kommer på korta snabba besök.... 

... vid sidan om "vattnet" kan man ju oxå plocka lite låga vinklar... bland löven hoppar det en hel del fåglar oxå.... har gjort ett lågt hål i mitt tält för detta ändamål :)

... Duvorna landar oxå runt omkring bland löven.... 

... en halt Kaja har hittat dit oxå... 

.... men än så är det Pilfinkarna som dominerar.... men det ska bli spännande och se vad som kommer landa här resten av hösten och den kommande vintern ..

På återseende

Postat 2013-10-15 20:02 | Permalink | Kommentarer (15) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 74 Nästa 

Skriver om

free counters