Fotograf på Gotland

En sparvhök på axeln

Var ute för att fotografera kungsfiskaren (såg den tyvärr inte idag heller). Gick längs en spång när något, som jag tror är en gren, rispar mot min högra axel. Tittar åt höger och upptäcker till min förvåning (och förskräckelse) hur en sparvhök försöker landa, alternativt jaga bort mig! Den krafsar några gånger mot axeln och försvinner sen snabbt snett framför mig.
Helt sjukt, har aldrig varit med om något liknande!

Inlagt 2015-02-24 23:17 | Läst 7858 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
De verkar uppträda lite märkligt ibland!
Hade en Sparvhök som landade på en gren precis bredvid mig när jag hängde upp
mat till småfåglarna.
Den satt helt orädd en halvmeter ifrån mig och tittade på mig i säkert en minut innan
den utan brådska flög iväg.
Tyvärr hade jag inte kameran med mig :)
Men häftig upplevelse!

Mvh/ Kenneth
Sparvhöken kan tydligen uppträda lite konstigt. Naturfotografen Svante Lundgren berättar i en av sina böcker hur han klättrade upp till sparvhökens bo. När han stod där och tittade på hökens ägg kom plötsligt höken och satte sig på bokanten och han fick sina bilder.
För många år sedan var det en hök som tog en skata på min tomt. Både jag och min dotter fick klappa höken över ryggen medan den åt av skatan. Den satte kvar i flera timmar och åt. Fick även bilder som publicerades i några tidningar.
Sten
Wow, tänk och haft en bild på det! =)
Häftigt möte!