Fotograf på Gotland

Gotland Grand National 2011

Igår gick årets upplaga av Gotland Grand National, en av Sveriges största endurotävlingar, av stapeln. Jag och min kompis Ulf var där. Jag tog drygt 1000 bilder, och av alla de var jag till slut någorlunda nöjd med dessa. En riktig folkfest!

Jagad Koncentration Tajt 

Flyt Inbromsning Kamp

Hopp Neråt Jagar

Pressar Ögonkontakt

Inlagt 2011-11-06 21:49 | Läst 15308 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kan tänka mig att det var! Fina, färgglada och fartfyllda bilder.
Hur lyckas man hålla linserna rena, eller hade ni långt tele?
//Ewa
Svar från Scratchen 2011-11-06 22:04
Tackar!
Det gäller att vända ryggen till i rätt sekund för att undvika flygande sten och lera på kameran :)
Snygga bilder. Jag tog ca 1400 bilder och fick ut ca 100 ok och ca 15 som jag var nöjd med. Frugan lyckades knäppa något bra kort. Fick dock inte till något som jag är riktigt stolt över. Det var svårt. Första gången jag fotade enduro, mycket oskärpa blev det. Använde du blixten mycket? Funderar på att investera i en men är som sagt ute på hal is.
Svar från Scratchen 2011-11-06 22:40
Tackar!
Ja autofokusen hade svårt att hänga med emellanåt för mig också :)
Använde blixt nästan hela tiden, oftast ett eller två steg underexponerad, för att hjälpa till att frysa de snabba åkarna.
En blixt är en bra investering!
Jag har velat fotografera GGN i många år men det krockar alltid med ett fast uppdrag jag har. Behöver jag säga att jag är avis. Flera fina bilder!
Svar från Scratchen 2011-11-07 00:03
Tack så mycket! Kul att du tog dig tid att titta igenom bilderna!
Bra pics! Ska själv dit i år, har ingen aning om vad man ska förvänta sig, mycket smuts antar jag, så satt och googla GGN och hittade dina bilder. Är det lätt att ta sig runt banan och hitta egna favoritställen att stå på tro?