Jeroen Hartings

Fotograf på Gotland

Att använda iPaden som enklare ritplatta i PS (det går!)

Häromkvällen satt jag och funderade på om man inte skulle kunna använda iPaden som en slags enklare ritplatta till Photoshop. Även fast iPaden inte har tryckkänslig skärm som en Wacom-bräda så skulle iPaden kunna användas för att enklare lägga trixiga maskningar, exempelvis.
Har hittat vad jag letade efter! Googlade ganska intensivt och kom fram till att många hade samma funderingar som jag.

Lösningen heter Air Display (75kr i AppStore).

Har precis provat det, och det fungerar faktiskt riktigt bra! Det programmet gör är att helt enkelt utöka skrivbordet till att även innefatta iPaden. I OS X Lion fungerar det skitbra! Finns en liten tendens till lag när man flyttar hela fönster, men det är det enda negativa såhär långt.

Att arbeta med iPaden i Photoshop gick strålande. Tanken var att kunna använda iPaden för att lättare lägga fina maskningar. Det jag gör är att helt enkelt öppna bilden jag vill arbeta med i Photoshop, drar sedan över fönstret med bilden till iPaden och maximerar fönstret så att det fyller ut hela iPadens skärm och använder (just nu) fingret för att med högre precision lägga t.ex maskningar. Behöver jag "högerklicka" så håller man helt enkelt in CTRL på datorns tangentbord och trycker med fingret på iPadens skärm så kommer "högerklickmenyn" upp. 
Om jag vill flytta runt bilden på iPaden så håller jag in Space-tangenten på datorns tangentbord och drar med fingret på iPadens skräm. Fungerar verkligen jättebra!
Jag kan även använda datorns mus på iPaden, bara att dra in muspekaren till iPadens skrivbord.

Alla ni som har en iPad, prova!
Postat 2012-01-30 23:18 | Läst 9372 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera