SE BILDEN

- Joakim K E Johansson -

SE BILDEN: "Konstbilder" - är det nå't att ha?

Jag tror att de flesta fotografer kan känna igen sig i följande upplevelse: ibland dras man till vissa motiv av skäl som är svåra att förstå. Man tycker sig "se något" men kan aldrig vara riktigt säker på att det faktiskt finns något där värt att avbilda. Lika klurigt kan det sedan vara att avgöra om bilderna skulle kunna vara intressanta för omgivningen.

För det mesta är dessa foton ganska livlösa, lite stela och kanske till och med småtråkiga. I alla fall är det min erfarenhet. Därför brukar jag personligen kalla mina egna bilder av det här slaget för "konstbilder" eller "arty-farty". Inte utan en viss ironi inblandad.

I det här inlägget kan ni se ett gäng fotografier av det här slaget. Bilder som jag har tagit i stort sett ända sedan jag började fotografera, men som jag sällan visar upp. Ofta tar jag den här sortens motiv mellan mitt gatufotograferande. När det inte händer något speciellt eller när jag är lite för trött för att fokusera på människor och allt som pågår. 

Kanske finns det något intressant i de här bilderna, kanske inte. Samtidigt spelar det ingen egentlig roll. För jag gillar att ta den här sortens bilder och kommer att fortsätta. Det är som en långsam och rogivande terapi. En slags mindfulness där jag söker sådant som är svårt att formulera i ord. 

Postat 2016-08-15 09:29 | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera