Fåglar

Lite blandade fågelbilder från helgen och början på denna veckas fotograferande ute i "vildmarken"

Fick knölsvan, knipa, sångsvan, grågås och någon för mig okänd fågel som sitter på toppen av busken. Kanske talltita? Entita?

Inlagt 2019-02-28 14:57 | Läst 2457 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag gissar på en varfågel i toppen av busken. Fin blandning och jag gillar knölsvanen som lyfter upp huvudet ur vattnet och varfågeln är ju inte dum alls. Det händer mycket på fågelfronten just nu
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-02-28 15:19
Tack Lena bra detta man lär sig alltid något nytt :)
tack för detta :)
Det händer mycket nu vilket är väldigt roligt :)
Nog kan man säga att du hade tur som fick en varfågel på så nära håll. Det är nog vad varje fågelfotograf önskar sig. Fina bilder på knölsvanen.
Sten
Svar från Joakim88 2019-02-28 18:20
Tack för detta Sten, jag hade ingen aning om vad det var för fågel innan Lena sade vad det var för art. Googlade och sökte upp lite fakta om den. Intressant krabbat, tack så mycket :)
Lagom och fin fågelsamling. Tycker det liknar varfågel mest, ingen svartpannad törnskata i vart fall. Har själv aldrig fått bild på varfågel och troligen aldrig sett en. Så - grattis till fyndet!
Svar från Joakim88 2019-02-28 18:21
Tack så mycket Stefan :) jag tyckte det med efter google sök och infon jag fått här. Känns roligt då jag inte ens visste om denna art :) Tackar :)
Fina bilder och grattis till Varfågeln, jag fick några bilder på den för några månader sedan men det var på 100m håll, dina blev ju mycket bättre
Svar från Joakim88 2019-02-28 18:22
Tack så mycket Peter :) okej men då har du den nästa gång kanske ;)
hehe tack :)
Jättebra bilder med fin skärpa! Antar att det är Läckö slott i bakgrunden med Grågässen framför.. Varfågeln är ju kul, dom brukar vara rätt så stationära vintertid vid sitt buskage.. om det är en bra födoplats.. dom brukar spetsa sina byten på grenar i buskagen, även 'småfåglar' som Kungsfågel, har sett det några gånger i skärgården på hösten, när det varit flyttider.
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-03-01 07:13
Tack så mycket Jan :) Det stämmer att det är slottet i bakgrunden.
Ja jag läste om varfågeln efter att jag fått information om att det var en sådan. En stygg liten rackare men smart :)
Fantastiskt fina bilder allihop. Bilderna med grågässen vid slottet talar till mig på ett speciellt sätt.
Svar från Joakim88 2019-03-01 07:13
Tack så jättemycket Annelie :)
Ser du är en hängiven fågelfotograf det går inte ta miste på.
Eftersom jag älskar fåglar men aldrig tar bilder så njuter jag av dina bilder så väl som många andras. Fint få sitta så här i lugn o ro o njuta.
När jag var i Nikka och bodde över där så var där fast befolkning som sköt varfågel för de var elaka mot andra fåglar. Om det var befogat vet inte jag.
Ha bra kväll
Gun-Inger
Svar från Joakim88 2019-03-02 08:32
Det är ett intresse som har växt fram starkt på senare tid :)
Tack för det Gun-Inger kul att höra :)
Jasså de sköt ihjäl varfågeln, visst kan den verka grym genom att spetsa möss å dylikt på vassa pinnbuskar men i mina ögon så låter det som om att den är smart och "lagrar" matförråd. Naturens gång :)