Rovfåglar Del 2

Dagen börjar tidigt ( för att vara en söndag) kl 07:30 häller jag upp morgon kaffet. Klockan 09:00 är jag och Maja ute vid ett av våra favorit ställen vid Vänern. Vi börjar gå på en skogs stig och så efter ca en halvtimmes promenad flyger något stort ner från ett träd och förbi oss. En ung Havsörn som har suttit långt upp i en gran ( inte tall denna gång). Den väljer inte att flyga rakt bort från oss utan svänger en sväng mot oss, sidledes så att säga. Mycket snäll örn. De första 8 bilderna är på denna unga Havsörn.

Mer berättartext efter bilderna....

Vi går vidare och kommer ut till sjön, någon rovfågel flyger över vassen och spanar, och den får syn på oss men gör inget anspråk på att flyga iväg från oss utan fortsätter att cirkulera över vassen. Brun Kärrhök måste detta vara. 4 bilder.

Vi fortsätter in mot skogen och hör alla dessa vackra fåglar som sjunger och kvittrar i vår värmen. Stannar upp ett tag och lyssnar, då kommer en Bofink flygande och sätter sig på en gren medans den spanar på Maja, jag passar på att ta några bilder på den. Vid ett annat träd ser jag en nötväcka som håller på att inspektera ett ihåligt träd, kanske ett framtida bo må tro? 3 bilder.

Vi fortsätter mot ett ställe där man kan sätta sig och titta ut över vassen/sjön och där tar vi varsin macka. Japp min hund får också en skinkmacka :) Och det dröjer inte länge förrän en annan brun kärrhök kommer och passerar spanades över vassen efter något byte. 6 foton. 

Vi äter upp och fortsätter men så hör jag något och tittar upp mot himlen, det var en korp som jag hörde och den blir attackerad av en irriterad brun kärrhök. Jag gillar det jag ser och fotograferar händelsen. Försöker att filma med kameran vill inte hitta fokusen på fåglarna så jag skiter i filmningen och fortsätter att ta bilder. Korpen ger sig av från höken och det dröjer inte länge förrän en fiskgjuse dyker upp och flyger över mig. Den och höken tycks gå bra ihop.  3 foton.

Nu är vi inne i skogen igen och jag får syn på en annan Havsörn som flyger långt där uppe. Jag zoomar in och ser att den har sett mig för längesedan, även fast jag står i en skog under granar och tallar. Såg även en hök igen om det var samma som sist låter jag vara osagt :)  5 foton

Väl ute vid sjökanten hoppar Maja i vattnet och svalkar sig. Jag sätter mig och solar mot solsidan. Här sitter vi ett bra tag och njuter, jag tittar upp mot himlen lite då och då och tillslut så dyker Havsörnen upp igen fast denna gång så är den "jagad" av någon fiskmås som inte alls vill ha den här. I början tycks den mer intresserad av vad jag och Maja är och gör får något här nere på marken, men när fiskmåsen får förstärkning så bestämmer sig örnen för att det är dags att flyga vidare!

Helt klart en bra söndag denna 14 April

Inlagt 2019-04-14 20:14 | Läst 2385 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant blogg, snyggt. Fina bilder. Gillar särskilt de bilder med kärrhöken nere vid vassen. Fint också med havsörnen och måsarna, man ser skillnaden i storlek.
Svar från Joakim88 2019-04-14 21:18
Tack så mycket Peter :)
De på höken i vassen är jag mest nöjd med, där är den i sitt rätta element.
Ja havsörnen är grymt stor och ståtlig fågel, tackar.
Riktigt bra bilder! Gillar Kärrhöken ovanför vassen extra mycket, speciellt den med 'horisont' dessutom! Närbilderna är kanonbra, men det blir ännu bättre när det också finns några utzoomade bilder som här! Samma med Örnarna där det finns träd/grenar/fåglar med, de bilderna känns också 'lite bättre' på nått sätt.. Nötväckan tror jag håller på att mura igen hålet, dom brukar göra så när det är för stort.. Verkar ha varit en givande dag.. :-)
Hälsn!
Svar från Joakim88 2019-04-14 21:41
Tack för detta Jan :)
Ja det tycker jag med som jag skrev till Peter, där ser man fågeln i sitt rätta element ;)
Tack jag tänkte faktiskt på det du skrev sist, "att zooma ut" hehe så nu blev det några utzoomade bilder med naturen i bakgrunden eller förgrunden.
Ang nötväckan, intressant information tack :)
Det var en kanon dag :)