Fiskgjusen

Förutom Örnen så är Fiskgjusen på absolut topplistan över våra vackra fåglar. Men Fiskgjusens sätt att ta fisk är magiskt då man kan se den nästan stå still/ ryttlande en bit ovanför vattenytan för att sedan stört dyka ner mot eventuellt byte. Och som jag har uppfattat det så tar den fram sina ben strax innan den slår ner mot vattenytan för att greppa tag om fisken. Och en annan intressant sak är ju att vi i Sverige har ca 40% (källa fageln.se) av alla Europas Fiskgjusar samt att den jagas i andra delar av Europa tråkigt nog.... 

Iallafall så har dessa Fiskgjusar som jag har stött på genom veckorna som gått varit vänliga att flyga väldigt nära och inte visat minsta rädsla. Jag brukar tänka, "Sitter jag här vid sjökanten och solar så dyker den nog så småningom upp i jakt på fisk" och mycket riktigt det gör den och den gör det med stil :)

 

Några bilder med fångst också såklart 

Denna bild hade jag med i mitt förra blogginlägg men jag tycker den är bra, då Örnen tänkte ta fisken från Fiskgjusen men Fiskgjusen kämpade emot och fick behålla sin värdefulla fångst :)

Fiskgjusen är stor men Örnen är riktigt stor!

Inlagt 2019-04-26 17:26 | Läst 1858 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Snyggt. Många fina bilder, bra fångat av både dig och gjusen
Svar från Joakim88 2019-04-26 18:57
Tack så mycket för detta Peter, uppskattas :)
Fina bilder på Fiskgjusen. Gillar bilderna där den tittar rakt på mig (eller snarare dig) !
Svar från Joakim88 2019-04-27 18:29
Tack så mycket Håkan :) Ja just de fotografierna så kom den flygandes över sjön och sedan ovanför mig. Det var en fin upplevelse :)
En fin serie på fiskgjusen. Kul att den ibland verkar titta rakt på dej. Nu gäller det bara att fånga den precis när den slår ner på fisken :-)
Hälsningar Lena
Svar från Joakim88 2019-04-27 18:30
Tack så mycket Lena :) Ja de bilderna gillar jag mest. Och det är absolut ett mål jag har att få den med en fisk när den dyker :)